Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Putin: Nuklearno oružje nam nije potrebno za pobedu; Bajden se izvinio Ukrajini zbog odlaganja pomoći

Rat u Ukrajini – 835. dan. Ruski predsednik Vladimir Putin u Sankt Peterburgu izjavio je da Rusija ne mora da koristi nuklearno oružje da bi pobedila u Ukrajini. Sa druge strane, američki predsednik Džozef Bajden koji se sastao sa ukrajinskim predsednik Volodimirom Zelenskim u Parizu, izvinio se Ukrajini zbog kašnjenja pomoći, najavivši podršku u vrednosti od 225 miliona dolara. Oglasio se i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres koji je poručio da neće prisustvovati globalnom samitu o mirovnoj formuli za Ukrajinu u Švajcarskoj sledeće nedelje.

Путин: Нуклеарно оружје нам није потребно за победу; Бајден се извинио Украјини због одлагања помоћи Путин: Нуклеарно оружје нам није потребно за победу; Бајден се извинио Украјини због одлагања помоћи

Žestoke borbe vode se u Harkovskoj oblasti, oko Časovog Jara, Kupjanska i na drugim delovima fronta.

Ukrajinski dronovi oštetili su rafineriju u ruskoj Rostovskoj oblasti, gađali su skladište goriva u Belgorodu.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kaže da zapadni saveznici moraju da obezbede Ukrajini stalnu vojnu podršku.

Moskva je zatražila da se 14. juna održi sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, zbog dozvole zapadnih zemalja Kijevu da koristi njihovo oružje za direktan udar na Rusiju.

Partneri Kijeva trpeće posledice, kaže ruski predsednik Vladimir Putin. Razmišlja o asimetričnom odgovoru i snabdevanju protivnika Zapada širom sveta naprednim oružjem dugog dometa.

Ako bude ugrožena bezbednost i teritorijalni integritet Rusije, kaže da će koristiti sva sredstva odbrane – uključujući nuklearno oružje.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи