Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Kijev: Zapadno oružje će oslabiti Ruse; Moskva: Najmanje 100 granata ispaljeno na Belgorodsku oblast

Rat u Ukrajini – 832. dan. Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da svet treba da bude takav da Rusija ne može da okupira Ukrajinu, ali da to ne znači članstvo Kijeva u NATO-u. Moskva navodi da je više od 100 granata ispaljeno na Belgorodsku oblast u poslednja 24 sata, dok su ukrajinske snage potvrdile da su gađale trajektni prelaz na Krimu i naftovod u Krasnodorskom regionu. Šef kabineta Volodomira Zelenskog ističe da će korišćenje zapadnog oružja "oslabiti neprijatelja".

Кијев: Западно оружје ће ослабити Русе; Москва: Најмање 100 граната испаљено на Белгородску област Кијев: Западно оружје ће ослабити Русе; Москва: Најмање 100 граната испаљено на Белгородску област

Nastavljaju se borbe širom Ukrajine. Kijev i Moskva izveštavaju o dejstvima u Harkovskoj oblasti gde se vode najžešće borbe.

Moskva saopštava da su ukrajinske trupe granatirale Donjecku oblast, pri čemu je jedna žena poginula, a tri su povređene.

Sa druge strane, ukrajinska vojska je objavila da je tokom vazdušnog izviđanja otkrila lokaciju ruske mobilne radarske stanice i uništile je.

Direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafael Grosi izjavio je da nije bezbedno ponovo pokretati nuklearku Zaporožje sve dok oko nje besni rat.

Ukrajina će sa partnerima raditi na proširenju dozvola za upotrebu zapadnog naoružanja na teritoriji Ruske Federacije, rekao je šef diplomatije Ukrajine Dmitro Kuleba.

Švajcarski parlament nije odobrio pomoć Ukrajini u iznosu od pet milijardi evra, uz obrazloženje da se tim izdvajanjem krši plan ograničenog zaduživanja te zemlje.

Načelnik generalštaba norveške vojske upozorio je da NATO ima rok od dve-tri godine da se pripremi za odbranu od Rusije.

Poljski ministar unutrašnjih poslova Tomaš Simonijak rekao je da je u poslednjih šest meseci uhapšeno 18 osoba zbog navodnog planiranja neprijateljskih aktivnosti i sabotaža u ime Rusije i Belorusije.

недеља, 08. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару