Читај ми!

FSB: Ukrajinske specijalne službe stoje iza ubistva Darje Dugine

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) optužila je ukrajinske specijalne službe za ubistvo ruske novinarke Darje Dugine, kćerke uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina. Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak je povodom optužbi FSB-a izjavio da "ruska propaganda živi u izmišljenom svetu".

FSB je saopštila da je rasvetlila ubistvo Darje Dugine, uz tvrdnju da ga je počinila državljanka Ukrajine Natalija Vovk Pavlovna, koja je u Rusiju doputovala 23. jula 2022. godine zajedno sa kćerkom.

Prema navodima FSB, posle ubistva, njih dve su otišle u Estoniju, prenosi Interfaks.

U izveštaju FSB se kaže da je Vovk, radi organizovanja ubistva Dugine i dobijanja informacija o njenom načinu života, sa ćerkom iznajmila stan u Moskvi u kući u kojoj je Dugina živela.

"Utvrđeno je da su zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe. Počinilac je državljanka Ukrajine Vovk Natalija Pavlovna, rođena 1979. godine, koja je u Rusiju stigla 23. jula 2022. godine zajedno sa kćerkom Šaban Sofijom Mihajlovnom, rođenom 2010. godine", navodi FSB.

FSB ističe da je Vovkova, kako bi pratila Duginu, koristila automobil "mini kuper", a pri ulasku u Rusiju korišćene su registarske tablice Donjecke Narodne Republike, koja je proglasila nezavisnost, u Moskvi kazahstanske tablice, a pri izlasku ukrajinske tablice.

Vovkova i ćerka su, na dan ubistva, bile na književno-muzičkom festivalu, na kojem je Dugina bila počasni gost, dodaje FSB. 

Istražni komitet Rusije saopštio je ranije da podaci do kojih se došlo u istrazi pokazuju da je zločin u kojem je poginula Dugina bio ranije planiran i naručen.

Utvrđeno da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sedišta vozača, a Darja Dugina koja se nalazila za volanom poginula je na licu mesta, navodi se u saopštenju koje je preneo Sputnjik.

Podoljak: Ruska propaganda živi u izmišljenom svetu

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak je povodom optužbi FSB-a izjavio da "ruska propaganda živi u izmišljenom svetu".

"Ruska propaganda živi u izmišljenom svetu. Ukrajinka i njeno 12-godišnje dete odgovorni su za dizanje u vazduh automobila propagandiste Dugine. Iznenađujuće, na licu mesta nisu pronašli estonsku vizu", objavio je Podoljak na Tviteru.

Kako je naveo, "zmije otrovnice u ruskim specijalnim službama započele su borbu unutar vrste".

Novinarka Darja Dugina, ćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, poginula je u subotu uveče kod sela Boljšije Vjazemi u Moskovskoj oblasti, kada je aktivirana eksplozivna naprava koja je podmetnuta u njeno vozilo.

уторак, 30. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару