Vučić: Tusk će nas podržati na putu ka članstvu; premijer Poljske: Nema kompletne EU bez Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle sastanka sa premijerom Poljske Donaldom Tuskom istakao da će predsednik poljske vlade podržati Srbiju na putu ka članstvu u EU. Tusk je naveo da kompletne Evropske unije nema bez Srbije. Premijer Poljske prethodno se sastao i sa predsednikom Vlade Milošem Vučevićem. Održane su i zajedničke sednice dveju vlada i delegacija.

Premijer Poljske Donald Tusk i predsednik Srbije Aleksandar Vučić imaće tet-a-tet sastanak u 11.30, a potom se održava plenarni sastanak delegacija Srbije i Poljske.

Posle plenarnog sastanka očekuju se izjave za medije.

Pre prijema u Palati ''Srbija'', Tusk će razgovarati i sa predsednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem, a potom se održava i plenarna sednica delegacija vlada Srbije i Poljske.

Takođe, u Privrednoj komori Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za državnu imovinu Republike Poljske organizuje se Okrugli sto na temu potencijala saradnje dve zemlje u oblasti energetike, rudarstva i zelene transformacije.

Vučić: Velika čast

Predsednik Srbije u sredu uveče je priredio večeru u čast premijera Tuska i premijera Grčke Kirjakosa Micotakisa.

Vučić je poručio da mu je velika čast što može da ugosti dvojicu premijera.

"Ovo je prilika da razmenimo mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Evropi, načinima za prevazilaženje zajedničkih izazova i mogućnostima za bolji život naših građana u zajedničkoj evropskoj kući", naveo je Vučić u objavi na Instagramu, uz fotografiju sa Tuskom i Micotakisom.

Istakao je da je ponosan što predstavlja Srbiju, odgovornog i konstruktivnog partnera u izgradnji bolje budućnosti, ali i tradicionalno dobrog domaćina.

Tusk je u sredu posle podne doputovao u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je premijer Miloš Vučević.

Tusk je više puta biravio u Srbiji kao predsednik Evropskog saveta.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи