Читај ми!

Tanja Miščević na Bledu: Srbija razume značaj dijaloga

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević izjavila je danas na Bledskom strateškom forumu (BSF) da nastavak jednostranih mera koje sprovodi Priština prema Srbima na Kosovu i Metohiji nije evropska vrednost.

Ministarka Tanja Miščević je na panelu "Evropa cela i slobodna: Proširenje kao strateški projekat pomirenja" kazala da Srbija dobro razume značaj dijaloga za proces pristupanja Evropskoj uniji (EU).

Istakla je da neće da ulazi u diskusiju sa ministarkom spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donikom Gervalom, ali da smatra da je važno poštovati ljudska prava, posebno manjinska, i da nije evropska vrednost kada se kaže da će se nastaviti sa jednostranim merama. 

Donika Gervala, ministarka spoljnih poslova prištinskih privremenih institucija na pitanje kako komentariše upozorenja međunarodnih partnera da Priština ne koordiniše odluke sa njima,kazala je ranije na Bledskom strateškom forumu da je "Kosovo američka i evropska uspešna priča" i da će Priština "nastaviti da otvara mostove jer oni služe za spajanje građana, a ne za razdvajanje".

"Borićemo se tamo gde vidimo ilegalne strukture i protiv kriminala. To što radimo nije provokacija, a samo postojanje Kosova kao republike je provokacija za naše susede na severu", kazala je Gervala.

недеља, 15. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи