Читај ми!

Prvi Svesrpski sabor – Usvojen nacrt Deklaracije o zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, praznik folklora na Trgu republike

Vlade Srbije i Republike Srpske, na Prvom svesrpskom saboru pod nazivom "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska", usvojile nacrt Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda. Vučić: Odnosi Srbije i RS ne smeju nikad da trpe. Dodik: Samo srpski državni i nacionalni interes nemaju alternativu. Folkloraši iz Srbije i Republike Srpske preplavili su u poslepodnevnim časovima Trg republike, dok su migovi nadletali centralnu manifestaciju Svesrpskog sabora.

Први Свесрпски сабор – Усвојен нацрт Декларације о заједничкој будућности српског народа, празник фолклора на Тргу републике Први Свесрпски сабор – Усвојен нацрт Декларације о заједничкој будућности српског народа, празник фолклора на Тргу републике

Na Svesrpskom saboru učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević i zvaničnici najviših institucija Srbije i Republike Srpske, predstavnici Srba iz regiona, kao i crkveni velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve.

Sabor je počeo u 9.30 u Hramu Svetog Save održavanjem molebna za Republiku Srbiju i Republiku Srpsku, nakon čega je održan sastanak Vučića i Dodika, kao i srpskog člana Predsedništva BiH, predsednika narodnih skupština Srbije i Republike Srpske i predsednika vlada Srbije i Republike Srpske sa srpskim patrijarhom Porfirijem.

U Palati Srbija je posle molebna održan sastanak premijera Vučevića i predsednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića.

Potom su se sastali predsednici vlada Republike Srbije i Republike Srpske, predsednik Republike Srbije i Republike Srpske, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine, predsednici narodnih skupština Republike Srbije i Republike Srpske i patrijarh srpski.

U podne je počela Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske u prisustvu dvojice predsednika i crkvenih velikodostojnika, nakon čega su razmenjeni potpisani dokumenati.

Vučić i Dodik su sa resornim ministrima dve vlade obišli veterane.

Centralno obeležavanje manifestacije "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska" počeće u 17 časova na Trgu republike, a vatromet je planiran u 21 čas iz Parka Republike Srpske na levoj obali Save.

Aleksandar Vučić je juče rekao novinarima da će na Svesrpskom saboru biti doneto mnogo važnih odluka, među kojima i odluka dveju vlada o izgradnji memorijalnih centara u Beogradu i Donjoj Gradini.

Svesrpski sabor okupio je nekoliko hiljada ljudi iz Srbije i Republike Srpske.

Prvi put na jednom mestu okupili su se gotovo svi folklorni ansambli Srbije i Republike Srpske. Oko 2.500 igrača iz čak 48 kulturno-umetničkih društava pokazaće splet srpskih narodnih igara na beogradskom Trgu republike.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару