Читај ми!

Vučić Lajčaku: Srbi na KiM izloženi najžešćoj torturi i progonu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana. Lajčak je rekao da je sastanak pomogao da se stekne jasnija slika o narednim koracima.

Predsednik Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram nalogu da je upozorio Miroslava Lajčaka da je srpski narod na KiM izložen "najžešćoj torturi i progonu u proteklih 15 godina i ponovio zahteve za poštovanje njihovih prava i bezbednosti".

Sa Lajčakom sam razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, načinima za smirivanje napetosti na terenu i primeni do sada postignutih sporazuma, naveo je Vučić, dodajući da je pozvao međunarodnu zajednicu da se konkretnije angažuje po svim pitanjima.

Lajčak: Stekli smo jasniju sliku o daljim koracima

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je tokom sastanka sa srpskim predsednikom razgovarao o daljem putu dijaloga, uljučujući potrebu za održavanjem novih lokalnih izbora uz učešće Srba i povratak dijalogu o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

"Nastavio sam svoju posetu susretom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Imali smo iskren i otvoren razgovor o daljem putu, uključujući potrebu za novim lokalnim izborima uz učešće kosovskih Srba i povratak dijalogu. Sastanak i putovanje pomogli su da se stekne jasnija slika o narednim koracima", napisao je Lajčak na svom nalogu na Tviteru.

Sastanku je prisustvovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.  

Lajčak je stigao u Beograd, posle posete Prištini gde se sastao sa Vjosom Osmani Aljbinom Kurtijem.

Vjosa Osmani prenela je Lajčaku da su centralne institucije zajedno sa međunarodnim partnerima posvećene prevazilaženju aktuelnih izazova i da su pokazale volju za deeskalaciju, nudeći organizovanje novih izbora na severu KiM, u skladu sa zakonskim odredbama i okvirima.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара