Vučić: Oni snajper u mene, a ja ću vrh olovke na mapu za novu fabriku

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, povodom naslovne strane NIN-a, koju je izdavač promenio posle negativnih reagovanja javnosti, da to nije prvi put da se nešto slično dešava, već da je reč o prepisivanju tabloida koji izdaje Milovan Brkić.

"Osećam se veoma dobro. Ovo nije prvi put, ovo je samo prepisano iz Tabloida, Milovana Brkića, kao i svi tekstovi, kao i kompletno delovanje političkih protivnika", rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu gde je otvorena kineska fabrika automobilske opreme. 

Kako je rekao, on je na meti snajpera, jer neće da plaća reket mafijašima.

"To je samo prepisivanje svih tekstova o namenskoj industriji i svemu što ste mogli u tom mafijaškom glasilu da vidite. To što je nekada bila talog politika i politika mulja neki bi danas da iznesu kao svoju zvaničnu politiku", rekao je Vučić.

Dodao je će se sam uvek boriti i braniti pravo svakog da objavljuje šta želi, ali samo, kako kaže, protiv njega, a ne protiv drugih ljudi.

"Nemam problem sa tim. A, ja ću vrh olovke da uperim u neki deo Srbije, gde ćemo novu neku fabriku i puteve da gradimo", rekao je predsednik.

Vučić je kazao da iza svega stoji velika nervoza njegovih političkih protivnika, jer su govorili godinama da nećemo doći na prosečnu platu od 500 evra, a uskoro će, kako je rekao, izaći rezultati koji će pokazati da već u novembru imamo platu od 500 evra.

"Kako će izaći pred ljude, kada su pet godina lagali da Vučić ne govori istinu", zapitao je Vučić. 

Pritisci govore o snazi srpske politike nezavisnosti

Predsednik je poručio da pritisci na Srbiju i optužbe koje dolaze sa različitih strana govore o ispravnosti i snazi srpske politike samostalnosti i nezavisnosti.

Upitan kako komentariše izveštaj Pentagona i upozorenje njemu zbog saradnje sa Rusijom i to u trenutku kad je, sa drugih strana, kritikovan za pogoršanje odnosa sa Rusijom, te da li će Srbija moći da izdrži pritiske i šta će preduzeti po tom pitanju, Vučić je istakao da će odluke o Srbiji nastaviti da donose gradajani Srbije, bez obzira na razne pritiske.

"Ti pritisci i optužbe iz celog sveta - iz Amerike da smo bliski s Rusima, a neki u zemlji govore kako smo protiv Rusa...Ja mislim da to dovoljno govori o ispravnosti i snazi srpske politike", rekao je Vučić.

"Neće u moje ime donositi odluke niko ni u Vašingtonu, ni u Briselu, ni u Moskvi, ni bilo gde drugo", rekao je Vučić. 

On je rekao da odluke o politici Srbije donose građani Srbije i da to kaže "s mirom", iako mnogi ljudi ne znaju kako je teško očuvati nezavisnosti i suočavati se sa pritiscima.

"Video sam sijaset tekstova kako treba Vučiću zapretiti... Vi pretite, a mi ćemo da gradimo i radimo", rekao je Vučić.

Dodao je i da će Srbija nastaviti da sarađuje sa svetom, dodajući da će uskoro sa "američkim prijateljima" biti potpisani važni ugovori za izgradnju koridora nedaleko od Kragujevca, te da ide u Soči na sastanak sa Vladimirom Putinom.

"Svi ti tekstovi i svi pritisci koji se pojavljuju, rezolucije i deklaracije, govore sve što ja saopštavam svakog dana, a to govori o drugačijoj poziciji Srbije, važnosti Srbije, snažnijoj poziciji, ali i njenoj nezavisnoti i samostalnoj politici", rekao je Vučić.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару