Bocan Harčenko: Bilateralni odnosi dostigli visok nivo strateškog partnerstva

Premijerka Ana Brnabić poželela je dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru Ruske Federacije u Srbiji Aleksandru Bocan Harčenku i ocenila da iza izuzetnih odnosa naših zemalja, stoji, pre svega, uzajamna podrška i tradicionalno prijateljstvo dva naroda.

Ana Brnabić je istakla i da joj je izuzetna čast i zadovoljstvo što je dužnost ambasadora, nama ovako važne zemlje, preuzeo neko ko veoma dobro poznaje odnose Srbije i Rusije, i sveukupnu situaciju i prilike u regionu, saopštila je pres-služba Vlade Srbije.

To je, prema njenim rečima, ujedno i potvrda važnosti koju dve zemlje pridaju negovanju svojih odnosa i partnerstva.

Aleskandar Bocan Harčenko potvrdio je da su bilateralni odnosi dostigli visok nivo strateškog partnerstva, podrške i međusobnog razumevanja.

Poručio je da Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i nedvosmislene podrške na međunarodnom planu. 

Kao primer dobrog partnerstva, Brnabićeva je navela je saradnju u oblasti železničke infrastrukture, pre svega na izgradnji pruge Beograd – Budimpešta, čiju najzahtevniju i najtežu deonicu rade Železnice Rusije, kako je naglasila, jedna od najboljih svetskih kompanija.

Na sastanku je bilo reči i o realizaciji konkretnih projekata u oblasti energetike i saobraćajne infrastrukture i mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje.

Brnabićeva i Bocar Harčenko zaključili su da tradicionalno partnerstvo i iskrene veze srpskog i ruskog naroda predstavljaju obostranu obavezu naših država da budu i dalje posvećene unapređenju i širenju bilateralnih odnosa.

U tom svetlu razmatrane su mogućnosti susreta dva premijera u toku tekuće godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 02. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару