Читај ми!

Političke strelice zbog Beograda

Važno je da Beograd nastavi da funkcioniše preko privremenog veća, jer je u gradu bilo poteškoća, krađa i korupcije, rekao za RTS funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović. Lider DS-a Dragan Đilas, međutim, smatra da Beograd nije pred kolapsom, već Srbija, i da je glavni grad jedini sistem koji funkcioniše.

Predsednik Gradskog odbora SNS-a Nebojša Stefanović rekao je da je važno da Beograd nastavi da funkcioniše preko privremenog veća, dok je lider DS-a Dragan Đilas poručio da nije trebalo čekati dva meseca da se taj organ formira, već je trebalo da se ide na lokalne izbore.

Ovde možete pogledati/preuzeti emisiju Upitnik

Stefanović je, gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS-u, rekao da je važno da sada građani vide da formiranjem ovog veća Grad funkcioniše i da sve službe rade.

Prema njegovim rečima, gradske kompanije i javna preduzeća postale su veoma siromašne, a za to vreme Dragan Đilas, kao gradonačelnik, postajao je sve bogatiji.

"SNS-u je bilo važno da se obezbedi normalno funkcionisanje grada. Mislimo da je u funkcionisanju grada bilo poteškoća, krađa i korupcije", rekao je Stefanović.

On je naveo i da će se pokrenuti procesi kako bi se zaduživanje Beograda zaustavilo.

Stefanović je ponovio da su ranije kritike iznete na račun kandidata DS-a u tom veću Živorada Anđelkovića i Tatjane Pašić bile osnovane.

"To je stav SNS-a i te kritike su bile osnovane", rekao je Stefanović i dodao da je Anđelković jedan od ljudi koji su odgovorni za zaduživanja Beograda i komunalne probleme.

"SNS nije odlučivao o privremenom organu. Odluku je donela Vlada Srbije", istakao je Stefanović i dodao da ni Nebojša Čović, ni Siniša Mali nisu članovi SNS-a.

Nekadašnji gradonačelnik je rekao da Beograd nije pred kolapsom, već Srbija, i da je glavni grad jedini sistem koji funkcioniše, poručivši da je vlast imala mogućnost da sve afere prijavi tužilaštvu, što, kako je naveo, nije učinjeno.

"Sa vama po blatu valjati se neću i neću odgovarati na besmislene optužbe koje na isti način iznosite kao kad ste bili SRS, tad smo svi bili izdajnici, a danas smo svi mi koji smatramo da Vlada ne radi dobro - mrzitelji, kriminalci i lopovi, kako nas nazivate bez dokaza i presude", rekao je Đilas Stefanoviću.

On je istakao da stranke treba da ponude građanima rešenja kako će se u narednom periodu razvijati Beograd i da građani znaju za koga da glasaju na lokalnim izborima.

Prema njegovim rečima, DS će učestvovati u radu veća baš kao što su sedeli i sa SNS-om u Skupštini grada Beograda, poručujući da će demokrate biti u svakom tehničkom organu "ako vide smisao tog organa".

Đilas je ukazao na to da nije bilo potrebe čekati skoro dva meseca da se formira privremeno veće i da DS smatra da je trebalo da ima dva predstavnika u tom organu.

"SNS je uradio drugačije, pa smo mi, smatrajući da treba da pomognemo u funkcionisanju grada, dali našeg predstavnika. Ako se taj organ bude ponašao u skladu sa zakonom, sigurno će taj tim omogućiti da grad funkcioniše", rekao je Đilas.

DS neće u koaliciju sa naprednjacima 

Lider DS-a je ponovio da demokrate neće ući u koaliciju s naprednjacima.

"DS nije protiv ulaska LDP-a u privremeno veće, ali zakon kaže da sastav veća mora da vodi računa o sastavu raspuštene Skupštine. LDP je želeo mesto koje nije njihovo", rekao je Đilas.

Lider DS-a je poručio predsedniku LDP-a Čedomiru Jovanoviću da se seća predloga liberala da formiraju zajedničku stranku i uđu u vladu sa SNS-om. "Rekao sam vam da to nije pozicija DS-a", naveo je Đilas.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović upitao je Đilasa zašto je opsednut njegovim odnosom sa Aleksandrom Vučićem, navodeći da u tome ne vidi korist za Beograd i Beograđane.

Đilas je odgovorio da nije opsednut i da je pristup Vuka Draškovića, koji je otvoreno rekao da želi da SPO bude na listi SNS-a, pošteniji.

Jovanović je rekao da LDP ne krije svoj odnos ni sa jednom strankom na političkoj sceni i dodao da političari treba da ponude zemlji nešto normalno, a to je dogovor kuda Beograd treba da ide i da građani, bez ozbira na to ko dođe na vlast, znaju na šta će grad ličiti.

Beograd se nalazi u "nenormalnim okolnostima već dve godine", ocenio je Jovanović dodajući da je "biran termin u kome izbori u Beogradu mogu da se održe".

Број коментара 73

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару