Читај ми!

Poziv Bošnjacima da izađu na izbore

U odvojenim saopštenjima, Rijaset Islamske zajednice Srbije Adema Zilkića, i predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić pozvali Bošnjake da izađu na izbore 16. marta.

Rijaset Islamske zajednice Srbije, koji predvodi Adem Zilkić, i predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić, danas su, u odvojenim saopštenjima, pozvali Bošnjake da izađu na izbore 16. marta.

"Pozivam sva punoletne građane da u nedelju 16. marta ove godine izađu na birališta i po svojoj svesti i savesti glasaju za najbolje", naveo je Dudić u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

On je istakao da je "nakon više od dve decenije proklamovanog političkog pluralizma, vreme da birači u punoj slobodi, zaštićeni od pretnji i pritisaka, izraze svoje biračko pravo".

Prema njegovim rečima, glasati na izborima znači "opunomoćiti neku političku stranku ili koaliciju" odnosno izabrati onoga ko će predstavljati glasače naredne četiri godine.

"Dati glas nekome znači pokloniti mu poverenje u njegovu odanost proklamovanom cilju, kao i njegovu sposobnost", naveo je Dudić.

On je dodao da se odgovornost glasača ne odnosi samo na dan glasanja, "već podrazumeva i moralnu posledicu shodno ponašanju onoga kome je poklonjen glas".

Rijaset Islamske zajednice Srbije, u odvojenom saopštenju je pozvao sve muslimane u Srbiji da ostvare svoje građansko pravo i izađu na predstojeće parlamentarne izbore.

Navodi se da je Islamska zajednica Srbije "u potpunosti posvećena svojoj misiji očuvanja i promovisanja verskog, kulturnog i nacionalnog identiteta muslimana u Srbiji, ujedno afirmišući toleranciju i razumevanje sa drugim narodima".

"Zbog toga se Islamska zajednica neće opredeljivati ni za jednu političku opciju", navodi se u saopštenju i dodaje da je "politika posao političara i da svako mešanje Islamske zajednice je protivno Ustavu Islamske zajednice i ostalim aktima".

"Zbog toga pozivamo birače da se na predstojećim izborima opredele prema svojoj savesti", navodi se u saopštenju u kome se istovremeno ukazuje da "Islamska zajednica ima obavezu da vernicima ukaže na činjenicu da je Muamer Zukorlić aktivno uključen u politiku kao koalicioni partner LDP-a Čedomira Jovanovića".

"Zukorlić je čovek koji je poznat po ekstremističkim stavovima, kriminalnom i bahatom ponašanju, koji je svojim delovanjem doveo do cepanja Islamske zajednice i koji danas stoji kao jedina brana ujedinjenju", saopštila je Islamske zajednice Srbije.

"Zbog toga preporučujemo svima da na predstojećim izborima ne daju svoj glas ovoj neprirodnoj koaliciji LDP-Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka", navodi se u saopštenju.

понедељак, 22. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару