Читај ми!

Dačić: Svi su pre izbora levičari

Lideri koalicije SPS-PUPS-JS jedini znaju kako narod u Srbiji diše i zato oni čine jedinu pravu narodnu koaliciju, rekao je Ivica Dačić u Kraljevu.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić upozorio je danas da, uoči izbora, sve liste nastupaju sa socijalističkim i levičarskim porukama, krijući svoje prave programe i namere, i istakao da se za dobrobit socijalno ugroženih istinski brine jedno koalicija SPS-PUPS-JS.

Dačić je, na predizbornom mitingu u Kraljevu, ocenio da se oni koji su govorili da su penzioneri teret za državu sada udvaraju penzionerima, a da oni koji su otpuštali radnike sada radnicima obećavaju bolje sutra.

"Ovo su izbori na kojima ima mnogo bajki, lepih reči i mirne atmosfere i tonova sa željom da se narod uspava, da mu se da anestezija pred tešku operaciju. Mi smatramo da ta operacija mora da bude takva da se spreči da pacijent umre. Za razliku od onih koje nije briga šta će biti sa ljudima, mi želimo reforme sa ljudskim likom", rekao je Dačić.

Lideri koalicije SPS-PUPS-JS jedini, prema njegovim rečima, znaju kako narod u Srbiji diše i zato oni čine jedinu pravu narodnu koaliciju.

Osvrćući se na kritike koje se njegovoj stranci upućuju sa predizbornih skupova nekih lista, Dačić je podsetio da je SPS u prošlosti preživeo brojne torture i da je iz njih izlazio jači, upitavši gde su danas one stranke koje su 2000. godine socijalistima predviđale i priželjkivale nestanak sa političke scene.

Dačić je na poruke nekih stranaka da ne žele posle izbora u koaliciju sa socijalistima odgovorio kontraporukom da ih u koaliciju niko nije ni zvao.

"Ne znam kada smo rekli da želimo sa njima da idemo u koaliciju. Da biste sa nekim ušli u koaliciju, taj treba da preskoči cenzus, a to je za neke od njih nemoguća misija. Oni govore o tome kako smo mi kočničari reformi i da zato ne žele da sarađuju s nama. Mi pravimo koaliciju sa svojim narodom i svakome će na izborima narod odrediti koliki je njegov doprinos", poručio je Dačić kritičarima.

Na skupu je govorio predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković, koji je konstatovao da u Srbiji danas rade samo bolnice, apoteke i kladionice, i da je koalicija SPS-PUPS-JS jedini garant da će nakon predstojećih izbora svako moći da živi od svog rada.

"Kada sam čuo koliko fabrika u Kraljevu ne radi, postavio sam sebi pitanje šta je sa onim stručnjacima i majstorima koji su radili u tim fabrikama. Obećavam vam da ćemo vratiti majstore u fabrike u kojima su radili, da ćemo dovesti investitore i zaposliti i one koji nikada nisu radili", rekao je Marković, dodavši da u Srbiji nema viška radnika, već samo nesposobnih menadžera koje građani na izborima treba da otpuste.

Svima onima koji u kampanji posežu za ličnim napadima na Dačića, Marković je poručio da je lider socijalista "čist kao izvorska voda" i da će krajem ove godine dobiti Nobelovu nagradu za mir.

Najstarijim sugrađanima se obratio zamenik predsednika PUPS-a Milan Krkobabić, koji je još jednom rezolutno poručio da koalicija SPS-PUPS-JS neće dozvoliti smanjenje i zamrzavanje plata i penzija i da će garantovati nastavak isplaćivanja 13. penzije.

уторак, 23. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару