Читај ми!

Tadić: Stojimo iza naših dela

Na predstojećim izborima učestvuju oni koji su nešto radili i oni koji kažu da će nešto raditi, izjavio je lider NDS Boris Tadić. Prvi apsolutni prioritet Nove demokratske stranke je otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje, izjavio je kandidat te partije za gradonačelnika Beograda Boris Ranković.

Lider Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić ocenio je danas da na predstojećim izborima učestvuju oni koji su nešto radili i oni koji kažu da će nešto raditi.

"Mi stojimo iza naših dela. Imali smo i naše greške, ali iza nas ostaju objekti infrastrukture koji će koristiti više od 100 godina građani ove zemlje", poručio je on u izjavi novinarima.

Tadić je kazao da se ne radi samo o mostovima, putevima, već i energetskim kapacitetima, termoelektranama, prvom energetskom kapacitetu za biomasu, zelenoj industriji, razvojim prostornim planovima, strateškim odlukama bez kojih Srbija ne bi mogla da postoji u naredenih nekoliko decenija.

"To su poslovi koje smo završili prethodnih godina i vraćamo se u politiku sa namerom da dovršimo taj posao", poručio je on.

Tadić je ocenio da postojeća vladajuća garnitura i struktura iz SNS i SPS se nije obučavala za taj posao.  To se vidi, kako je istakao, na svakom koraku.

Prema njegovim rečima zbog toga nema investicija, nema novih radnih mesta, a imamo produbljeno zaduživanje,bez projekata, odnosno objekata infrastrukture.

"Kada se zadužujemo a imamo objekte koje koriste buduće generacije onda je to opravdano, a kada ih nemamo onda je to potrošnja i to je kreiranje problema, a ne realizacija projekata od koristi za stanovništvo", naglasio je Tadić ističući da NDS na izborima za grad Beograd ima stručne kadrove, na čelu sa Borisom Rankovićem, koji su učestvovali u realizaciji svih važnih projekata.

Ranković: Prioritet NDS-a nova radna mesta 

Kandidat Nove demokratske stranke (NDS) za gradonačelnika Beograda Boris Ranković predstavio je četiri stuba politike ove partije u glavnom gradu.

Prvi apsolutni prioritet je otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje, pre svega, stvaranjem uslova za direktne investicije u Beogradu.

Drugi prioritet je sigurna, stabilna, održiva socijalna politika koja podrazumeva podršku svim socijalno ugroženim kategorijama lica.

NDS se zalaže i za moderan obrazovni sistem, koji će omogućiti da naši osnovci dobiju ista učila i nastavna sredstva koja imaju njihovi vršnjaci u Evropi i na taj način da imaju istu razvojnu šansu kao i svi školarci u zemljama razvijene Evrope.

Takođe NDS, kako je istakao, želi zdravstveni sistem dostupan svim građanima, koji ne podrazumeva liste čekanja, gde neće više biti čekanja na specijalističke dijagnostičke preglede, gde će se grad aktivno uključiti u zdravstvenu politiku pre svega kroz stipendiranje specijalizacije za lekare za kojima postoji najveća potreba.

"Imamo stručan i profesionalan tim, ljude od integriteta, koji su radili na izgradnji nedostajuće infrastrukture, i koji su vodili komunalne sisteme u gradu. Ti su ljudi stavili sav svoj profesionalni integritet u službu NDS, ali pre svega građana i sigurnije i stabilnije budućnosti Beograđana", poručio je Ranković.

Boris Tadić i Boris Ranković posetili su jednu od najuspešnijih domaćih programerskih kompanija "Softver nejšn" i tom prilikom predstavili "tim za stabilnu budućnost Beograda" i podržali sve one koji odgovorno posluju u Srbiji.

"Ova firma je izvozno orijentisana, a našla je mogućnost da u našem privrednom ambijentu ostvaruje svoje potencijale", rekao je Ranković i dodao da se ti potencijali moraju unapređivati, pre svega, infrastrukturnim opremanjem lokacija za grinfild i braunfild investicije.

Ranković se potom susreo s građanima na obali Dunava u Zemunu, mestu na kome je mnogo urađeno u dva mandata dok je bio na čelu Direkcije za izgradnju.

уторак, 23. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару