Читај ми!

Tadić: Centralno pitanje ekonomija

Bez razvijene ekonomije nema boljeg života ni uspešne borbe protiv korupcije, rekao je lider NDS-a Boris Tadić i dodao da je hapšenje samo jedan segment te borbe. Centralno pitanje je ekonomija i kako ćemo je unaprediti, a sve druge državne teme su u ovom trenutku manje važne, kaže Tadić.

Predsednik Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić ocenio je u Jagodini da bez razvijene ekonomije nema boljeg života ni uspešne borbe protiv korupcije, dok je hapšenje, kako je istakao, samo jedan segment te borbe.

Bogato društvo i uspostavljanje vladavine prava jesu najuspešnija borba protiv svih nepravilnosti, izjavio je Tadić na gradskom trgu u razgovoru sa građanima i novinarima.

Nema uspešne borbe protiv kriminala u siromašnom društvu, istakao je Tadić.

"Duboko verujem da ova vlada ne pokazuje sposobnost da reši centralni problem, a to je borba protiv siromaštva i jačanje privrede, jer su investicije pale skoro četiri puta, realno je manje radnih mesta, zaduživanje je ubrzano tri puta i svi parametri ekonomije i privrede su katastrofalni", rekao je Tadić.

"Ovo je trenutak kada je suštinski važno, izuzetno važno, da napravimo iskorak upravo u ovim oblastima. To važi i za medije, to važi za poljoprivrednike, važi za svakog građanina, profesora, lekara, za svakog čoveka, posebno za mlade ljude nad kojima se nadvila opsnost života u siromaštvu", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, gotovo svako treće dete danas u Srbiji je u opasnosti da će živeti u siromaštvu ukoliko se nešto u ekonomiji ne promeni.

"Centralno pitanje je ekonomija i kako ćemo je unaprediti, a sve druge državne teme su u ovom trenutku manje važne. Bez ekonomije nema ni boljeg životnog standarda, ni borbe protiv korupcije, ni borbe protiv organizovanog kriminala, ni prave borbe za vladavinu prava. Borbe za ekonomiju i nove investicije, najvažnije su u ovom trenutku", rekao je Tadić.

Nikolić se diči našim uspesima

Predsednik Nove demokratske stranke Boris Tadić na konvenciji u Svilajncu izjavio je da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić kiti uspesima predhodne vlade i da je to loša poruka mladima jer prisvaja tuđa dela.

"Nije dobro kititi se tuđim perjem, kao što to danas radi predsednik Nikolić. Ode na novi most na Dunavu, sa kojim on nema veze, i kaže da mu je to najdraži most koji je gradio do sada, što nije normalno", rekao je Tadić.

To nije dobro, istakao je Tadić, jer se na taj način sugeriše mladima da ne treba ništa da rade, već mogu da prisvajaju tuđa dela, pa ubuduće niko ništa neće hteti da radi, već će samo prisvajati tuđe.

Tadić je ocenio da Srbija danas nema ni jedan jedini pozitivni ekonomski parametar, sem onog što je uradila predhodna vlada, a to je povećanje izvoza, što je vezano za "Fijat" i njegove komponentaše i dodao da to nije sam uradio, već sa ostalim ljudima iz vlade.

Tadić je naglasio da je potrebno napraviti suštinske promene u razvojnim resursima i sektorima napredka našeg društva, jer se u suprotnom nećemo izboriti za budućnost.

"Zbog toga ovi izbori imaju ogroman značaj. Zato se vraćamo u politički proces, jer bi bilo neodgovorno da pustimo one koji ne umeju da upravljaju zemljom, naglasio je Tadić.

среда, 24. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару