Читај ми!

Ostavka Cvetićanina i reagovanje stranke

Članovi političkog saveta SDPS-a i predsednik tog saveta Neven Cvetićanin podneli su ostavke. Stranka u ovom trenutku ne može da pruži maksimum u odbrani ideja socijaldemokratije, naveo je Cvetićanin. Ostavka Cvetićanina nije iznenađenje a Politički savet koji je on vodio nije bio previše aktivan, navodi SDPS.

Predsednik Političkog saveta Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Neven Cvetićanin saopštio je da su on i svi ostali članovi tog tela podneli ostavke, a kao ralog je naveo da stranka u ovom trenutku ne može da pruži maksimum u odbrani ideja socijaldemokratije, prenosi Fonet.

"Ostavku nisam podneo zbog bilo kakvog ličnog sukoba sa predsednikom partije Rasimom Ljajićem ili bilo kojim drugim funkcionerom stranke, već zbog toga što ne vidim trenutno sebe unutar pravca kojim je Socijaldemokratska partija Srbije odlučila da ide u narednom periodu", naveo je Cvetićanin u saopštenju.

Istakao je da u Socijaldemokratsku partiju Srbije, čiji je lider Rasim Ljajić, nije ušao zbog funkcija, vlasti ili bilo kakve privilegije za sebe, već sa namerom da promoviše socijaldemokratske i socijalnoliberalne vrednosti.

"Smatrao sam korektnim da se povučem sa jedne od najviših stranačkih funkcija kada sam procenio da Socijaldemokratska partija Srbije, u postojećem momentu, u odbrani tih vrednosti ne može dati maksimum", rekao je Cvetićanin.

Naveo i da će ostati u društvenom životu kao naučnik koji se bavi društvenim istraživanjima.

"Uz moju ostavku, ostavke podnose i svi ostali članovi Političkog saveta Socijaldemokratske partije Srbije", istakao je Cvetićanin.

SDPD: Ostavka Cvetićanina ne iznenađuje 

Iz SDPS-a je saopšteno da ostavka Cvetićanina nije veliko iznenađenje za stranku.

"Politički savet koji je on vodio nije bio previše aktivan, a ni njegov poslanički angažman nije bio na zadovoljavajućem nivou. Iz tog razloga, prilikom sastavljanja nove liste kandidata za poslanike, gospodin Cvetićanin je izostavljen", saopšteno je iz SDPS-a.

Navodi se da je očigledno to bio razlog za njegovu iznenadnu promenu viđenja SDPS-a i njenog puta.

"Podsećamo da je na Glavnom odboru odluka o ulasku u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom doneta jednoglasno, a da je gospodin Cvetićanin bio među najglasnijim zagovornicima te ideje. Nije nam jasno kako je došlo do promene njegovog stava, i to baš usred predizborne kampanje, a dan pred kongres stranke. Čini se da je svaki komentar izlišan", navodi SDPS.

Ističe se i da partija ostaje privržena vrednostima koje je gajila do sada i da nastavlja putem razvoja stranke i njenog stalnog kadrovskog jačanja.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару