Читај ми!

DS formirala predizbornu koaliciju

Demokratska stranka potpisala koalicioni sporazum sa Novom strankom, Demokratskom zajednicom Hrvata u Vojvodini, Sindikatom "Sloga" i Bogatom Srbijom. Ova koalicija neće ulaziti u novu vladu ako u njoj bude SNS, rekao Dragan Đilas.

Demokratska stranka potpisala je koalicioni sporazum sa Novom strankom, Demokratskom zajednicom Hrvata u Vojvodini, Sindikatom "Sloga" i Bogatom Srbijom.

Lista će nositi naziv "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju".

Predsednik DS-a Dragan Đilas rekao je da su se stranke koje čine koaliciju obavezale da posle izbora neće ulaziti u vladu ukoliko je u njoj Srpska napredna stranka, kao i da će ponuditi niz konkretnih mera za razvoj Srbije.

"Danas je u Srbiji formirana jedina koalicija koja je alternativa sadašnjoj vlasti i svemu onome što Aleksandar Vučić kao prvi čovek te vlasti simbolizuje, ali ona nije napravljena protiv jednog čoveka i stranke - napravljena je sa idejom razvoja Srbije", rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, budućnost Srbije je najvažnija, a ona se ne može graditi na lažima, kako to čini sadašnja vlast.

"Količina napada režima, režimskih medija i onih koji su do juče bili sa nama govore da smo mi jedina prava alternativa i opozicija", rekao je Đilas.

Kako je rekao, uveren je da će ova lista dobiti podršku građana jer, kako je istakao, "16. mart je dan kada se Srbija oslobađa straha, kada građanin sam, bez straha da će biti cenzurisan ili da će ostati bez posla, kaže ono što misli".

Na konferenciji za novinare povodom potpisivanja sporazuma govorili su i lideri stranaka koje su se pridružile DS u ovoj predizbornoj koaliciji.

Lider Nove stranke Zoran Živković upozorio da građani glasanjem ne odlučuju o budućnosti političara nego o svojoj budućnosti i da imaju priliku da na demokratski i pristojan način promene stvari u državi nabolje.

Kako je ocenio, Srbija se deli na dva dela, jedan u kojem je ova koalicija i drugi - "Srbiju Aleksandra Vučića i njegovih satrapa, koji su se skupili i sa leva i sa desna, i sa manekenske piste, i sa pozicije nekadašnjih čuvara vatre".

Predsednik sindikata "Sloga" Željko Veselinović rekao je da vlast vodi Srbiju u propast i planira otpuštanje 100.000 radnika i zatvaranje velikog broja preduzeća.

Predsednik Bogate Srbije Zaharije Trnavčević objasnio je da je pristupio ovoj listi zbog toga što je bivši lider DS Boris Tadić i oni koji ga slede "sa sobom poneo kofer pun promašaja zbog kojih je ova stranka izgubila poslednje izbore".

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić, koji je u koaliciji sa DS bio i prethodnih godina, rekao je da se za nastavak saradnje odlučio jer se, kako je istakao, ta stranka na vlasti iskreno zalagala za manjinska prava i jer je doneala dobre zakone u toj oblasti.

понедељак, 22. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару