Читај ми!

Snežana Malović napustila DS

Bivša ministarka pravde i funkcionerka DS-a Snežana Malović napustila tu stranku. Izvršni odbor Gradskog odbora DS-a u Jagodini napustio DS. Ipak, većina tog gradskog odbora nastavlja da podržava rukovodstvo Dragana Đilasa.

Demokratsku stranku napustila je i bivša ministarka pravde i funkcionerka te partije Snežana Malović, jer, kako je navela, današnje rukovodstvo demokrata nije ostalo verno onim idealima i ciljevima koji su bili pokretač borbe za demokratsko društvo i vladavinu prava.

"Ne odstupajući od sopstvenih uverenja, a sa verom u bolje sutra i mogućnost izgradnje demokratskog društva, odlučila sam da istupim iz stranke. Svoju borbenost, energiju i entuzijazam, ali i dosadašnje profesionalno iskustvo, želim da usmerim tamo gde će biti moguće doprineti izgradnji uređene i sigurne države", navodi se u obrazloženju Malovićeva.

Prema njenim rečima, DS trenutno vode ljudi koji nisu, niti podržavaju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, zbog čega su svi u DS-u svrstani u istu kategoriju "žutih lopova", što je za posledicu imalo i brisanje granice između onih koji su ogrezli u kriminalu i onih koji jesu političke žtve.

"Na listi DS će se naći lica koja su bila protiv oduzimanja imovine kriminalcima i javno se deklarisala protiv toga. Naći će se i oni koji su urušavali svaki reformski korak koji smo preduzeli napadajući nas da urušavamo demokratiju i demokratsku proceduru. Vreme je pokazalo da su imali isti cilj - lični interes lukrativne prirode, svakodnevno izgrađujući kult ličnosti na kritici teških koraka koji su morali biti preduzeti radi ozdravljenja društva", navela je Malović.

Pored Snežane Malović, DS je danas napustilo oko 50 članova, među kojima i predsednik opštine Žitorađa Goran Stojković, koji je i član Glavnog i Izvršnog odbora stranke i zamenik predsednika opštine Jovica Stanisavljević. Oni najavljuju priključivanje političkoj organizaciji koju formira Boris Tadić.

Takođe, redove demokrata je napustilo još 30 članova iz opštinskog odbora Žitorađa.

Demokratsku stranku je napustio i član Glavnog odbora iz Gračanice Jugoslav Popović i članovi opštinskog odbora DS-a u Gračanici.

Komplatan Izvršni odbor Gradskog odbora Demokratske stranke u Jagodini, koji ima sedam članova na čelu sa predsednikom Darkom Radovanovićem, napustio je stranku i priključilo se Novoj demokratskoj stranci Borisa Tadića koja je u procesu formiranja.

Međutim, većina Gradskog odbora DS-a u Jagodini nastavlja da podržava rukovodstvo Dragana Đilasa.

Ako je Izvršni odbor napustio Gradski odbor DS-a, nije tačno da je celi GO DS stao uz Tadića - naveo je predsednik tog odbora Aleksandar Janković u saopštenju.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару