Читај ми!

DS: Glas za Tadića, glas za sigurnu Srbiju

Izbor za Borisa Tadića je izbor za sigurnu Srbiju i izbor za sposobnog državnika, rekao potpredsednik DS-a Dušan Petrović i pozvao Užičane da glasaju za Tadića.

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović pozvao je Užičane da 20. maja izađu na izbore i glasaju za Borisa Tadića, istakavši da time glasaju za Srbiju koja će biti sigurna zemlja za svakog njenog građanina.

"Izbor za Borisa Tadića je izbor za sigurnu Srbiju i izbor za sposobnog državnika, koji će moći da vodi našu zemlju ka evropskim integracijama uz očuvanje teritorijalnog integriteta", rekao je Petrović u Užicu.

Petrović je naveo da drugi krug izbora za predsednika republike predstavlja izbor o tome šta će sa našom zemljom biti u narednih pet godina.

To je izbor između sposobnosti Tadića da državu vodi sigurnim putem, staloženo i sa strateškim planom i, sa druge strane, Tomislava Nikolića čiji bi izbor vodio "u potpunu neizvesnost i nepoznavanje šta će nam se desiti i za narednih sedam dana", rekao je Petrović.

"Treba li nam predsednik koji će štrajkovati glađu ukoliko mu se ne sviđa neka odluka međunarodne zajednice", zapitao je Petrović. On je zaključio da je izbor 20. maja jednostavan, i ponovo pozvao Užičane da glasaju za Tadića.

Pajtić: Izbori za budućnost

Potpredsednik DS-a Bojan Pajtić pozvao je građane da u što većem broju izađu na glasanje u drugom krugu predsedničkih i pokrajinskih izbora i glasaju za Borisa Tadića i kandidate DS koji, kako je rekao, jedini mogu da omoguće priliv investicija i evropsku budućnost Srbije.

Pajtić je na predizbornoj konvenciji u pozorištu u Sremskoj Mitrovici istakao da je u drugom krugu predsedničkih i pokrajinskih izbora 20. maja važno da izađu i oni koji su 6. maja glasali za duge predsedničke kandidate i ovoga puta se opredele za one koji će doprineti daljem razvoju svih lokalnih sredina i Srbije u celini.

"Na ovim izborima se radi o našoj budućnosti i ne samo o tome, jer već sada imamo štete i od same činjenice da je Tomislav Nikolić kandidat za predsednika Srbije", rekao je Pajtić.

Bojan Pajtić je istakao da će Srbija u narednim mesecima, a možda i narednih godina "morati da sanira štetu koju je (Nikolić) naneo svojim ponašanjem u toku kampanje i blaćenjem sopstvene zemlje, sa fantastičnom pričom o izbornoj krađi koja je potpuno tehnički nemoguća".

"Ako je nešto sigurno, to je da se u ovoj zemlji ne mogu pokrasti izbori, jer je stvoren takav sistem, ali izgleda da nije nemoguće falsifikovati diplomu", rekao je Pajtić, aludirajući na način stečenog fakultetskog obrazovanja Tadićevog protivkandidata.

Pajtić je naveo da taj predsednički kandidat "emituje strašno loše signale prema Evropi, prema celom svetu - i investitorima i međunarodnim organizacijama i stranim državama".

"Zbog toga će nam ovi izbori trebati, ne da bismo ga pobedili, nego da bi Tadić trijumfovao i da bi ogromna većina građana Srbije pokazala da neće da prihvati onog kandidata koji je bruka, već da za predsednika Srbije hoće onog sa kojim će se ponositi", rekao je potpredsednik DS-a.

Pajtić je istakao i da je potpuno jasno da će buduća i republička i pokrajinska vlada biti formirane oko DS. On je pozvao građane da glasaju za kandidate te partije u drugom krugu pokrajinskih izbora, navodeći da će oni biti najbolja spona između lokalne samouprave i pokrajinske i republičke vlade i time obezbediti dalji prosperitet svojim sredinama.

Prema njegovoj oceni, izvesno je da je Srem doživeo prosperitet i procvat zahvaljujući ljudima iz DS i da to niko u Sremu ne može da ospori. Na predizbornoj konvenciji liste "Izbor za bolju Vojvodinu - Bojan Pajtić" predstavljeni su poslanički kandidati za drugi krug pokrajinskih izbora.

среда, 31. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару