Читај ми!

Dačić: Glasanje za želje običnog čoveka

Na izborima se ne odlučuje samo o tome ko će obavljati koje funkcije nego o tome kakva će se politika voditi u Srbiji, rekao u Baču lider SPS-a Ivica Dačić.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić poručio je u Baču, uoči drugog kruga predsedničkih i pokrajinskih izbora, da se na izborima ne odlučuje samo o tome ko će obavljati koje funkcije, nego o tome kakva će se politika voditi u Srbiji.

"Zato je glasanje za nas ne samo glasanje za partiju i koaliciju koja će da nas predstavlja u parlamentu, nego je i glasanje za želje, potrebe i interese koje ima običan čovek", rekao je Dačić u razgovoru sa građanima te zapadnobačke opštine.

Lider SPS-a naglasio je da je koalicija okupljena oko te stranke "istinski i realni pobednik" ovih izbora i dodao da se ta koalicija zalaže za demokratsku, nezavisnu, slobodnu i suverenu državu i "za odbranu nacionalnih i državnih interesa."

Dačić je pozvao građane Bača da glasaju za kandidata SPS-a za pokrajinskog poslanika Milenka Babića i rekao da će se koalicije na lokalnom nivou posle izbora formirati tako da budu "ustrojene sa koalicijama koje će biti formirane na najvišem republičkom nivou", ali da su, kako je dodao, u zavisnosti od realne situacije i potreba moguće i drugačije varijante.

Dačić je istakao da je u okviru koalicije koju predvodi SPS dogovoreno da razgovori o budućim koalicijama na svim nivoima počnu posle drugog kruga predsedničkih i pokrajinskih izbora.

"O tome će se voditi otvoreni razgovori, a mi imamo obavezu da štitimo naš izborni rezultat", rekao je Dačić i ponovio da je koalicija koju predvodi izuzetno zadovoljna rezultatima koje je postigla na svim nivoima.

"Ostvarili smo više nego dvostruko bolji rezultat", rekao je lider SPS-a i podsetio da će koalicija SPS–PUPS–JS imati 44 poslanika u republičkom parlamentu, što je, kako je dodao, najbolji rezultat SPS-a posle oktobra 2000. godine.

"To je samo prolazno vreme za sledeće izbore, kada ćemo biti, siguran sam u to, možda i vodeća partija u Srbiji", naglasio je Dačić.

On je napomenuo da je za ostvarivanje tog cilja veoma važno da u nedelju u drugom izbornom krugu što više kandidata te koalicije pobedi i priključi se devetorici poslanika koji su u Skupštinu Vojvodine već izabrani 6. maja po proporcionalnom izbornom sistemu.

"Svaki poslanik više će omogućiti da se naša reč više uvažava", istakao je Dačić.

Posle razgovora sa građanima u centru Bača, Dačić je posetio obližnje mesto Vajsku, u kojem živi oko 800 Roma, koji su na dosadašnjim izborima uglavnom glasali za Tomislava Bogunovića, kandidata Demokratske stranke za pokrajinskog poslanika i sadašnjeg predsednika opštine Bač.

Učestvujući u razgovoru sa građanima, predsednik pokrajinskog odbora SPS-a Dušan Bajatović naglasio je da se u nedelju u Baču ne održavaju obični izbori za poslanike Skupštine Vojvodine, nego "decenijski derbi između SPS-a i DS-a", a da je krajnje vreme da SPS pobedi.

среда, 31. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару