Читај ми!

Tadić: Protesti, poziv na destabilizaciju

Pretnje protestima zbog navodnih izbornih neregularnosti zapravo jesu poziv na destabilizaciju dražave, čime se umanjuju šanse za privlačenje investicija i otvaranje radnih mesta, rekao Boris Tadić. Lideri DS-a SVM-a, Boris Tadić i Ištvan Pastor dogovorili u Subotici nastavak strateške saradnje dve stranke.

Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić rekao je da pretnje protestima zbog navodnih izbornih neregularnosti zapravo jesu poziv na destabilizaciju dražave, čime se umanjuju šanse za privlačenje investicija i otvaranje radnih mesta.

Tadić je rekao da niko nema pravo da zbog nezadovoljstva izbornim rezultatom preti i naružuje sliku Srbije u svetu, a naprednjacima je poručio da se primire i da će svaki rezultat na izborima biti proveren.

"Proverićemo svaki rezultat na ovim izborima, jer je to važno za našu zemlju. Idemo dalje kao zemlja, demokratija, građani i različiti narodi ujedinjeni u potrebi za dobrim. Ja od toga neću odustati i zbog toga mi je namera da pobedim na ovim izborima na fer i demokratski način", poručio je Tadić.

Tadić je obraćajući se građanima u Adi istakao da se ne sme dozvoliti da Srbija ponovo pokaže svetu svoje ružno lice, jer je tokom izbornog procesa posmatraju investitori i državnici, a pažnja svetske javnosti je usmerena na Srbiju.

Tadić je prilikom posete kompaniji "Telenor" rekao da svako mora da bude odgovoran za svoje postupke i sigurnost građana.

"Ja tome neću doprineti ni na koji način, i pozivam na mir. Osnovni red je da sve institucije rade svoj posao, proveravaju rezultate izbora, a učesnici u izborima treba da doprinose dobroj situaciji i atmosferi", rekao je Tadić.

Komentarišući najavu Tomislava Nikolića o bojkotu drugog kruga predsedničkih izbora Tadić je rekao da na konačan rezultat izbora utiču samo oni koji učestvuju, a ne oni koji bojkotuju, te da bojkot izbora ne vodi ničemu i nema uticaja na ishod izbora.

Tadić je rekao da je svako gospodar svoje sudbine, da je problem u politici što ljudi koji se bave tim poslom jesu gospodari i tuđih sudbina, ali da "nam je svakako potrebno odgovorno ponašanje u ovom trenutku".

Prilikom obilaska Žeželjevog mosta u Novom Sadu, Tadić je naglasio da u ovom slučaju nadležnost imaju pre svega institucije, kao RIK, NVO koje obavljaju monitoring izbora i međunarodne organizacije poput OEBS-a, a na kraju i sudovi, tužioci i policija.

"Neka institucije rade svoj posao i proveravaju svaku potencijalnu nepravilnost", naglasio je Tadić. S druge strane, prema njegovim rečima, potpuno je neodgovorno stvarati u Srbiji atsmoferu tenzija.

"To je potpuno izlišno i nije korisno, niti je dobro. U takvim okolnostima samo odbijamo potencijalne investitore. Svako mora da bude odgovoran za dobru sliku u našoj zemlji, za dobar ambijent u kojem Srbija postoji", rekao je Tadić.

Predsednički kandidat Boris Tadić posetio je i Sentu, gde je pozvao građane da izađu na izbore 20. maja i svojim glasovima obezbede pobedu politike mira, stabilnosti i jasnog usmerenja ka EU.

Tadić je u Kanjiži rekao da je potrebno da Srbija dobije stabilne institucije koje su u stanju da donose odluke, pa je zbog toga bitno izaći na drugi krug pokrajinskih i predsedničkih izbora u Srbiji.

"Moje reči su mirne, ali to ne znači da nisam odlučan. Jako sam odlučan i boriću se svakog dana. Tražim od vas odlučnost, jer nije svejedno kako izgleda vlada Vojvodine, kao i ko je predsednik Srbije", poručio je Tadić.

Tadić je večeras posetio i Suboticu, gde je građanima poručio da je Srbija zemlja ogromnih potencijala i šansi i da se ne sme dopustiti da ponovo bude zemlja koja propušta prilike.

"Niko nema pravo da nas vraća u loša osećanja i loša vremena, teške reči. Želimo da živimo čestito. Sve što je nepravilno može da se proveri, postoje institucije. To se ne radi nikakvim pretnjama i na ulici", poručio je Tadić svom protivkandidatu.

Nema politike mira bez dobre ekonomije, a politika mora da odgovara brigama i željama građana, rekao je Tadić i poručio da ne odustaje od politike posvećene običnom čoveku.

среда, 31. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару