Читај ми!

Dačić: MMF neće krojiti politiku zemlje

Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda neće moći da kroje politiku zemlje, rekao predsednički kandidat Ivica Dačić. Vojvodina nikad neće biti republika, jer autonomija Vojvodine mora da bude u funkciji jačanja Srbije, istakao Dačić u Novom Sadu.

Kandidat za predsednika Srbije i nosilac izborne liste SPS-PUPS-JS Ivica Dačić rekao je na predizbornom mitingu u Noviom Sadu da, ukoliko on bude izabran na tu funkciju, predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda neće moći da kroje politiku zemlje.

Ističući da je bord direktora MMF-a razmatrao predlog da Srbija treba još da "stegne kajš" u ovoj krizi, Dačić je poručio da ukoliko bude izabran za predsednika, oni u tom slučaju mogu da "pakuju stvari i idu odavde".

Obraćajući se građanima Novog Sada okupljenim na Trgu slobode, Dačić je naglasio da želi jaku Srbiju koja će biti "dovoljno moćna da brani svoje interese".

Ukazujući da koalicija okupljena oko SPS želi ulazak Srbije u EU, on je istakao da, ako je cena tome ugrožavanje nacionalnih interesa "onda nismo zainteresovani za to".

Dačić je rekao da će posle izbora biti doneti zakoni kojima će biti ograničena moć bankarima i finansijskom sektoru u Srbiji.

Dačić je rekao da Vojvodina nikad neće biti republika, jer autonomija Vojvodine mora da bude u funkciji jačanja Srbije.

"Pokrajina nikada ne može biti faktor koji će slabiti našu zemlju zato što to ne žele žitelji Vojvodine", rekao je Dačić i dodao da svi oni koji zagovaraju priču o Vojvodini republici treba da se "manu ćoravog posla".

Dačić je rekao da se kao ministar policije susreo sa velikim problemom tokom protesta nezadovoljnih poljoprivrednika, jer su neki predstavnici opozicije nagovarali seljake da izađu na barikade, a neki članovi Vlade insistirali na tome da policija razbije te barikade.

"Policija ne treba da sklanja narod sa barikada, već da hapsi one koji su ljude oterali na ulicu", rekao je Dačić.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je, obraćajući se okupljenim pristalicama SPS-PUPS-JS, da su tu koaliciju prihvatili poljoprivrednici koji su ovih dana protestovali.

"Kada su se na barikadama uverili da znam da vozim traktor, propustili su me da prođem, dok su predstavnike drugih partija i koalicija držali u blokadi duže od tri sata", tvrdi Marković.

Dačić: Opstanak RS vitalni interes Srbije 

Kandidat koalicije okupljene oko SPS-a Ivica Dačić poručio je u Novom Sadu da je opstanak Republike Srpske vitalni interes Srbije i da ne vidi nikakvu mogućnost promene Dejtonskog sporazuma, kojim je definisan status Republike Srpske.

"Srbija je potpisnica i garant Dejtonskog sporazuma i svaka promena tog međunarodnog akta mora biti prihvaćena od sva tri naroda i oba entiteta u BiH", odgovorio je Dačić na pitanje novinara o odnosu Banjaluke prema Sarajevu, odnosno Beogradu.

Dačić je rekao i da ne vidi nikakvu mogućnost menjanja statusa Republike Srpske jer, kako je naglasio, SPS će biti stožer i buduće vlasti u Srbiji.

четвртак, 01. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару