Читај ми!

Nikolić: Vlast obmanjuje građane

Političari na vlasti mnogo bolje žive od građana Srbije, koje obmanjuju raznim obećanjima, rekao predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić u Takovu. Pred našim očima razvio se organizovani kriminal, a niko ništa nije preduzimao da se to suzbije, istakao Nikolić.

Predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić rekao je u Takovu da političari na vlasti mnogo bolje žive od građana Srbije, koje obmanjuju raznim obećanjima.

Nikolić je položio cveće na spomenik Drugom srpskom ustanku u Takovu, podignutom protiv turske vlasti pre 197 godina.

Lider naprednjaka je rekao da su građani Srbije u prethodne četiri godine živeli kako je vlast htela i obećao da će, ako pobedi na izborima za predsednika Srbije, narod živeti kako građani budu želeli.

Pred našim očima razvio se organizovani kriminal i mnogo korupcije, rekao je Nikolić i dodao da niko ništa nije preduzimao da se to suzbije.

Nikolić je poručio da sumnja da aktuelna vlast ima nameru da zaista preispita sporne privatizacije.

"Najavili su da će to učiniti do 2018. godine. Šta će im šest godina za to. Da neće možda da uhapse Cvetkovića, Vlahovića, Đelića. Vrana vrani oči ne vadi", rekao je Nikolić na predizbornom skupu u Arilju.

Predsednički kandidat naprednjaka je okupljenima poručio da će ta stranka, ukoliko dođe na vlast, privremeno zaposliti 800 otpuštenih sudija i tužilaca kojima će dati svu dokumentaciju i rok od dva meseca da preispitaju sporne privatizacije.

Privatizacije koje su izvedene po zakonu, kako je rekao, neće dirati, ali će ako se utvrdi da je bilo nepravilnosti, krivci morati da odgovaraju, bez obzira na stranačku funkciju i položaj u društvu.

Nikolić je ponovio i da će se vlast SNS na unutrašnjem planu ponašati kao Karađorđe, a na spoljašnjem kao Miloš Obrenović.

U okviru obilaska moravičkog i zlatiborskog okruga Nikolić je posetio Takovo, Gornji Milanovac, Kosjerić, Požegu, a do kraja dana obratiće se i građanima Ivanjice, Guče i Čačka.

Stefanović: Đilas tera investitore

Predsednik Beogradskog odbora Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović rekao je da gradonačelnik Beograda Dragan Đilas stavom koji je pokazao prilikom posete bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija "tera investitore".

Stefanović je na konferenciji za novinare ispred Skupštine grada ocenio da je to "nastavak loše politike koju gradska vlast sprovodi četiri godine".

Prema njegovim rečima, Đulijanijeva poruka Beograđanima bila je veoma jednostavna - ako ima suviše političke administracije ima mogućnosti za korupciju, a ako ima mnogo korpucije ne mogu se privući strani investitori i otvoriti radna mesta.

Stefanović smatra da je Đulijanijeva poseta pružila ohrabrenje i nadu da u Beogradu može nešto da se uradi.

"DS je svoju politiku u poslednje četiri godine vodila tako da je rezultat te vlasti 25 odsto nezaposlenih u glavnom gradu, da je zaduženje grada 850 miliona evra i da je 60.000 malih i srednjih preduzeća zatvoreno ili pred zatvaranjem", tvrdi Stefanović.

Aktivisti SNS držali su plakate na kojima je pisalo "Gospodine Đilase ne terajte investitore", "Dosta lažnih obećanja" i "Hoću posao".

Nema dogovora sa URS

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović negirala je danas da postoje bilo kakvi "tajni ili javni dogovori" SNS i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) o saradnji, kako su to preneli pojedini mediji.

Ona tvrdi i da se Demokratska stranka bavi negativnom kampanjom, jer "nema program" i da su deo kampanje najnoviji napisi koji su se pojavili u medijima o saradnji SNS i URS .

"Mi u Srpskoj naprednoj stranci sa gnušanjem odbacujemo bilo kakav dogovor sa URS-om, tajni ili javni", rekla je Mihajlovićeva na konferenciji za novinare.

SNS, dodala je ona, smatra da su oni koji su vladali Srbijom u prethodnih 12 godina "i te kako odgovorni za današnje stanje u zemlji", a to su, kako smatra, DS, SPS i G17 plus, odnosno URS.

Male stranke ne mogu da donesu promene u zemlju i njima se "ne može verovati da neće nakon izbora naopraviti koaliciju sa DS", istakla je ona i pozvala građane da ne rasipaju glasove.

Glas za male stranke, rekla je Mihajlovićeva, direktno je glas za DS.

Ona je navela i da je koalicija "Pokrenimo Srbiju" jedina koja može da zaista i pokrene zemlju i donese promene.

Prema pisanju medija kandidat SNS za predsednika Tomislav Nikolić i lider URS-a Mlađan Dinkić dogovorili su se da njihove dve stranke naprave koaliciju posle objavljivanja rezultata izbora 6. maja.

Mediji tvrde da su se dvojica lidera načelno saglasili da bi sledeću vladu mogli da prave zajedno, a da je Dinkić tražio da URS preuzme privredni i finansijski sektor u novoj vladi.

четвртак, 01. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару