Читај ми!

Sudija i tužilac ispitivali oca dečaka koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru

Iznošenjem odbrane, nastavljen je krivični postupak protiv roditelja dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara, a ranio šest osoba. Tužilaštvo i Sud su završili sa postavljanjem pitanja prvookrivljenom ocu, a punomoćnici oštećenih, kao i roditelji ubijene dece, trebalo bi da ga ispituju 1. i 2. aprila, kada je nastavak suđenja.

Sudija i postupajući tužilac su danas završili sa postavljanjem pitanja Vladimiru Kecmanoviću, a punomoćnici oštećenih i oštećeni trebalo bi da ga ispituju 1. i 2. aprila, kada je nastavak suđenja.

Kako Tanjug saznaje, Kecmanović je rekao da neće odgovarati na pitanja punomoćnika oštećenih.

Pitanja su mu danas postavljali glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva Nenad Stefanović i postupajući tužilac Ivan Jevtić.

Nakon odbrane prvooptuženog slede i iznošenje odbrane Miljane Kecmanović, a zatim i instruktora i vlasnika streljane.

Optužena Miljana Kecmanović došla je danas sa slobode u pratnji svojih advokata, dok je njen suprug u pritvoru od 3. maja prošle godine.

Kecmanović od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti.

U sudnici Višeg suda u Beogradu danas su bili prisutni i roditelji ubijene dece, jer je Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo od ispitivanja roditelja ubijene dece kako bi im omogućilo da budu prisutni na suđenju kada optuženi budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost radi zaštite interesa maloletnih žrtava.

Punomoćnici oštećenih i okrivljenih obratili se novinarima

Punomoćnica jedne od porodica ubijenih Zora Dobričanin Nikodinović rekla je novinarima ispred Palate pravde da su punomoćnici oštećenih zadovoljni dosadašnjim tokom i rezultatima postupka, tokom kojeg je okrivljeni izneo odbranu nakon čega su mu tužioci postavljali pitanja, a na kraju i sud.

Punomoćnik oštećenih Ognjen Božović preneo je novinarima da je Vladimir Kecmanović rekao da ne želi da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih, ali da se oni nadaju da će ta odluka biti preispitana.

"To nije ni po zakonu, on može da se brani ćutanjem, ali ne može da bira da li ćemo mu mi postavljati pitanja", rekao je Božović.

Punomoćnik oštećenih je odgovarajući na pitanja novinara ispred Palate pravde rekao da je držanje Vladimira Kecmanovića od 3. maja isto, i istakao da on ne prihvata odgovornost.

Branilac Kecmanovića, Irina Borović je u svojoj izjavi pokušala da umanji značaj potvrđene optužnice govoreći da tužilaštvo sprovodi "novu istragu" time što je postavljalo pitanja koja su se ponavljala okrivljenom, a upravo je to radilo da bi oštećeni i sud uživo čuli odbranu Kecmanovića, koji je svoj iskaz dao u istrazi, samo pred tužiocem i advokatima.

Borovićeva tvrdi da su odgovori optuženog opovrgli navode optužnice.

Dečak K. K., koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na učenike i čuvara škole iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару