Читај ми!

Završetak Koridora 2013. godine

Izgradnja celog autoputa na Koridoru 10 kroz Srbiju biće završena do jula 2013. godine, izjavio ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić, ističući da će se investicija isplatiti u narednih 10 godina.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić istakao je da će izgradnja autoputa na Koridoru 10 biti gotova do 2013. godine, dodavši da će se investicije u taj putni pravac isplatiti u narednih deset godina.

"Za izgradnju 330 kilometara poluautoputa i autoputa kroz Srbiju, od jula 2008. godine, obezbeđeno 1,5 milijardi evra, što će se vratiti tokom ove decenije", rekao je Mrkonjić novinarima prilikom obilaska radova na severnom kraku Koridora 10.

Ministar za infrastrukturu je rekao da će do kraja godine biti izgrađeno 180 kilometara autoputa na Koridoru 10 i biti otvorena preostala gradilišta na tom putnom pravcu, među kojima i dve najteže deonice od po 20 kilometara kod Grdeličke klisure i Pirota.

Preduzeće "Koridori Srbije" su najavili da će izgradnja dve preostale deonice na autoputu od Horgoša do Novog Sada, od Feketića do Srbobrana u dužini od 14 kilometara, biti završena 26. septembra.

Prema Mrkonjićevim rečima, obilaznica oko Beograda biće gotova do avgusta 2013. godine. Most kod Beške biće završen do 15. septembra.

Austrijska "Alpina" do sada je završila asfaltiranje prvog sloja na dve trećine mosta, pristupni put sa beogradske strane, kao i most preko kanala Arkanj.

Mrkonjić je istakao da su Evropska investiciona banka, Evropska banka za obnovu i razvoj i Svetska banka obezbedile 1,2 milijarde evra, dok je iz budžeta izdvojeno oko 300 miliona evra.

Ministar za infrastrukturu je rekao da će izgradnjom Koridora 10 moći da se preraspodeli deo tranzitnog saobraćaja sa Koridora 8, u vrednosti od 200 do 250 miliona evra.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару