Читај ми!

Lučić za RTS: "Telekom Srbija" broj jedan u regionu, ništa neće uzdrmati našu dominaciju

"Telekom Srbija" vredi najmanje četiri milijarde evra, procenili su strani revizori. Generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić kaže za RTS da je osiguralan stabilan prihod u budućnost, kao i da ništa ne može da uzdrma dominaciju komapanije koja je na pozciji broj jedan u regionu.  

Ukupan prihod Telekoma Srbija veći je od svih telekomunikacionih operatera u regionu zajedno. Kompanija je u prošloj godini prihodovala 230 milijardi dinara.

Vladimir Lučić, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao je da procena stranih revizora da Telekom vredi četiri milijardi evra očekivana, s obzirom na transformaciju kompanije – da glavni deo prihoda bude televizijska ili postpejd pretplata.

 "Osigurali smo stabilan prihod u budućnosti. Telekom Srbija je izuzetno zdrava kompanija pred kojom je velika budućnost. Vredi više od drugih telekomunikacionih kompanija", smatra Lučić.

"Rastemo više od predviđenja"

Prema njegovim rečima, revizori prilikom procene uzimaju u obzir operativni prihod koji se množi sa kofecijentom, koji je kod "Telekoma Srbija" između sedam i osam, te biznis plan i njegovu sigurnost budućeg razvoja. 

"Telekom je u Srbiji, BiH i Crnoj Gori dominantan i kvalitetan u svim segmentima, ništa ne može da uzdrma u narednih deset godina našu poziciju broj jedan u regionu. Rastemo i više nego što smo predviđali", kaže Lučić.

Napominje da su, kada su počeli sa velikom ekspanzijom 2018. godine, predviđali da će imati u Srbiji više od milion korisnika televizije, a sada se približavaju broju od 1,3 miliona i izvesno je da će premašiti 1,5 miliona.

"Faktički, 60 odsto tržišta će držati Telekom Srbija. Našu optičku mrežu u veleprodaji dajemo konkurenciji, poput Jetela, tako da ćemo i tu imati prihode", ističe Lučić.

Lučić kaže da je Telekom došao u lošu situaciju u borbi sa kablovskim operatorima, što je 2017. godine kulminiralo.

"Do 2017. godine skoro da nismo postojali u velikim gradovima, kada je o televiziji reč. Kada smo izgradili optičku mrežu, došli smo da budemo prirodan broj jedan", ukazuje Lučić.

Novi projekti

Gost Jutarnjeg programa kaže da sada mogu da budu evropski operator, koji je važan i na svetskom nivou. 

"Pre četiri godina pokrenuli smo projekat otvaranja novih mobilni operatora putem virtualne mreže. Ne gradimo našu mrežu, već je koristimo od partnera, u Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, a do kraja godine i u SAD. Time smo proširili tržište za oko pola milijarde stanovnika. Razvijamo i multimediju, čime dominiramo u regionu", navodi Lučić.

Lučić smatra da će dijaspora omogućiti Telekomu da brzo duplira broj korisnika i značajno povećava profitabilnost.

Govoreći o 5G mreži, Lučić kaže da će Telekom dobiti licencu naredne godine, što zavisi od ministarstva i regulatora.

четвртак, 29. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару