Читај ми!

Vučević: Predlog Vlade za povećanje plata prosvetarima korektan i konstruktivan

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da je rad prosvetnih radnika posebno vrednovan i da je povećanje plata za 12 odsto korektan i konstruktivan predlog, kao i da se niko sa prosvetarima ne inati, već da za svako povećanje zarada mora da postoji ekonomsko pokriće.

Premijer je rekao da je u utorak imao četvrtu rundu sastanaka sa predstavnicima sindikata prosvete.

"Kada predložite povećanje za ceo javni sektor od osam posto, a onda kažete da posebno vrednujete rad vaspitačica, učiteljica, nastavnika i predložite povećanje za njih 12 posto, rekao bih da je to konstruktivno i korektno", rekao je Vučević povodom štrajka koji su organizovala četiri prosvetna sindikata.

Vučević je ocenio i da je u zemlji zavladao stav da novca ima neograničeno, te da svi treba da izađu na ulice.

"Ja sam i juče rekao sindikatima da to nije pitanje dobre volje. Niko se ne inati. Prošle godine smo imali povećanje plata pet odsto, zatim deset odsto početkom ove godine, ali je tad inflacija bila preko 12 odsto", rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, inflacija ove godine neće preći 4,7 odsto, a rast BDP-a je projektovan između 3,8 i 4 odsto.

"U odnosu na to mi možemo više da ulažemo i u plate i u penzije i u projekte. Sad svima da kažem, bankrotiraće nam država ako nemamo ekonomsko pokriće kao kad 2012. nismo imali za penzije", istakao je Vučević.

Četiri prosvetna sindikata organizovala su protestno okupljanje u Beogradu i obustavu rada u jednom broju škola, tražeći pored ostalog da se plate početnika u prosveti izjednače sa republičkim prosekom.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи