Читај ми!

Profesorka Treće beogradske gimnazije: Gimnazijada prekinuta, nulta tolerancija na nasilje

Zbog incidenta u kome su učestvovali učenici Treće i Desete beogradske gimnazije prekinut je sportsko-humanitarni turnir Gimnazijada. Profesor koji je razdvajao učenike zadobio je teže telesne povrede. Profesorka Treće beogradske gimnazije Jelena Kručičanin rekla je za RTS da je odluka o obustavljanju turnira doneta pošto smatraju da na nasilje treba da postoji nulta tolerancija. Dodala je da je povređeni profesor nastavio sa pregledima i da se nastava u školi odvija normalno.

Juče je u Sportskom centru Vračar u toku fudbalske utakmice došlo do fizičkog sukoba između učenika Treće beogradske i Desete beogradske gimnazije. O detaljima sukoba učenika za RTS je govorila profesorka srpskog jezika i književnosti u Trećoj beogradskoj gimnaziji Jelena Kručičanin.

Kako je došlo do incidenta?

U okviru humanitarne Gimnazijade, Treća beogradska gimnazija godinama organizuje sportsko takmičenje na kojem učestvuju beogradske gimnazije. Deo takmičarskog programa odvijao se juče u Sportskom centru “Vračar” u kojem su u trenutku incidenta igrali utakmicu učenici, odnosno timovi Treće beogradske i Desete beogradske gimnazije.

U toku utakmice sukobila su se dva učenika, došlo je do fizičkog kontakta. Profesor Treće beogradske gimnazije je reagovao kako bi ih razdvojio i u tom trenutku, odnosno u tom sukobu zadobio, kako sada lekari kažu, teške telesne povrede.

Kako je profesor sada i da li se danas u školi nastava odvija normalno?

Profesor je danas nastavio sa pregledima, a nastava u školi se redovno odvija. Treća beogradska gimnazija je donela odluku da obustavi Gimnazijadu, s obzirom na to da smatramo da na nasilje treba da postoji nulta tolerancija i da treba da preduzmemo sve mere koje možemo.

Da li u ovom trenutku možemo znati ko je inicirao sukob?

Ne, zaista ne možemo da znamo. Obavešteni su svi organi koji su nadležni za to, tako da, kada budemo imali potpuni izveštaj o tome, onda ćemo moći o tome da govorimo.

Sami ste rekli da Gimnazijada ima i humanitarni karakter. Imajući u vidu da ste doneli odluku da prekinete takmičenje, šta će se dogoditi sa sredstvima i kome su ona bila namenjena?

Sredstva ove gimnazijade bila su namenjena kao pomoć za lečenje dečaka Sergeja Milićevića iz OŠ "Jelena Ćetković", i sva sredstva koja su do sada prikupljena biće uplaćena na račun. Nažalost, mislimo da je najbolje da se u ovom trenutku ovaj događaj prekine.

Ovo se prvi put dogodilo? Takmičenje traje godinama?

Tako je. Ovo takmičenje traje, čini mi se, od 2014. godine i prvi put se suočavamo sa ovakvom vrstom problema.

субота, 06. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару