Читај ми!

Kako obnoviti Srbiju?

Mora se sprečiti nekontrolisani ulazak građana u Obrenovac, ali i izlazak iz grada kako bi se sprečilo izbijanje zaraza, kaže za RTS ministar Bratislav Gašić. Očekujem da za vikend počne da radi blok A TENT-a u Obrenovcu, rekao ministar Antić. Vulin: Svaki segment društva biće pogođen ovom tragedijom.

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je da su policijsko-vojne patrole pregledale 80 odsto Obrenovca i da se on nada da broj žrtava neće premašiti 27 na svim ugroženim područjima u Srbiji.

Ovde možete pogledati/preuzeti emisiju Upitnik

"Danas su mešovite policijsko, vojne patrole obišle više od 80 odsto grada Obrenovca, ušle u sva ona mesta, podrume, gde je bilo za očekivati da pronađemo nekoga. Na sreću nije bilo toga", rekao je Gašić u emisiji "Upitnik" na RTS-u.

On je rekao da je jako bitno sa kojim materijalnim resursima će Srbiji početi obnovu zemlje.

Prema njegovim rečima, mora se sprečiti nekontrolisani ulazak građana u Obrenovac kako neko ne bi poginuo u slučaju da se objekti uruše, ali i nekontrolisani izlazak iz Obrenovca kako bi se sprečile izbijanje zaraza.

Ministar energetike Aleksandar Antić je rekao da očekuje da za vikend počne ponovo da radi blok A Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu.

Imamo posebne mere odbrane TE "Nikola Telsa" u Obrenovcu i rudnika i Termoelektrane u Kostolcu.

On je istakao da je situacija i u TENT i u Kostolcu značajno bolja nego prethodnih dana. Ali, i dalje smo u zoni rizika, ali to više nije ona opasnost od pre nekoliko dana, rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, šteta u Elektroprivredi Srbije je veća od 100 miliona evra.

Naravno, sada je teško proceniti štetu kada su delovi Rudarskog basena Kolubara pod vodom, rekao je Antić i upozorio da još nije prošla opasnost od poplava po Srbiju.

Nama je poplava pogodila sve što imamo, poljoprivredu, energetiku i infrastrukturu, istakao je Antić.

Ministar rada i socijalnog staranja Aleksandar Vulin rekao je da će svaki segment društva biti pogođen ovom tragedijom.

On je ponovio da su svi štićenici gerontoloških centara u pogođenim područjima, kao i korisnici pomoći socijalnih službi zbrinuti.

Svi su i medicinski zbrinuti, niko nije gladan, rekao je Vulin i naglasio da se neće "ponoviti Kraljevo".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару