Читај ми!

Šamaranje Zvezde

Priče o sukobu Dragana Džajića i Nebojše Čovića potekle su iz Crvene zvezde, ocenili sportski novinari gostujući u emisiji Oko. Kažu da zbog tavih priča "Zvezda više i nije ono što je nekad bila", ali da su klubu potrebni i Džajić i Čović.

Sportski novinari, gosti emisije Oko, sagalsni su da su priče o sukobu Dragana Džajića i Nebojše Čovića potekle su iz Crvene Zvezde.

Ovde možete pogledati/preuzeti emisiju Oko

"Objavili smo ono što smo dobili iz Zvezde, svi su skoro isto objavili", kaže urednik sportske rubrike u Večernjim novostima Jovan Sekulić. On kaže da bi uprava kluba trebalo da se zapita šta se stvarno dogodilo.

"To nikad nije bilo u Zvezdi, zato Zvezda više nije ono što je nekad bila, ranije je znala da čuva tajne i po tome se razlikovala od Partizana, dok sad Partizan čuva svoje tajne", kaže Sekulić.

Novinar nedeljnika vreme i BIRN-a Slobodan Georgijev smatra da iza cele priče stoji sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović, ali nije siguran zašto je on to objavio.

Georgijev misli da je mogući uzrok sukoba to što u novoj upravi nije razjašnjeno ko ima koju funkciju.

"Možda su neki potcenili Džajića i hteli da ga tretiraju kao ikebanu za pokazivanje šeiku i navijačima", kaže Georgijev.

Zoran Šećerov, sportski komentator SOS kanala, ne veruje da je bilo tuče Džajića i Čovića.

"To su dva gospodina, oni nikad nisu koristili te reči što smo videli u novinama, to je samo priča za žutu štampu", kaže Šećerov. Ipak, ocenjuje da je dobro što je javnost saznala da postoji neslaganje u tome kako voditi klub, a za Zvezdu je bolje da se to vidi odmah.

Džajić i Čović će morati da sarađuju, iako će biti teško, naglašava Sekulić, koji smatra da nisu dobro raspoređene njihove nadležnosti.

Problem je što nova uprava nije izabrana, nego postavljena, kaže Šećerov.

"Džajić je garancija kluba"

Sekulić smatra da je Dragan Džajić "garancija" kluba, jer je Zvezda 308. dan u blokadi.

Između Džajićevog odlaska iz kluba i povratka u Zvezdi je zaposleno oko 100 novih ljudi, kaže Šećerov, ocenjujući da je danas i 500 evra velika svota za fudbal. "Imate fudbalere koji igraju u super ligi i primaju manje od toga", kaže Šećerov.

Georgijev objašnjava da Zvezda treba da shvati da je sada "sirotinjski klub".

Sekulić smatra da uprava kluba mora da kaže šta želi, da li da dovodi strance ili domaće igrače. Ptroblem je što su "Zvezdina deca" otišla iz Zvezde.

"Niko neće ostati, jer više ne veruju, tako da Zvezda više ne može bez stranaca", kaže Sekulić.

"Zvezdi su sada potrebni i Džajić i Čović", naglašava Sekulić. Kaže da njih dvojica "ne moraju da se vole", ali da mora da se zna šta ko radi i da postoji sloga.

Šećerov veruje da će i dalje biti manipulacija, ali da će Zvezda ponovo biti evropski klub.

Objašnjava da je Zvezda institucija i državni projekat i da će država, svakako, morati da joj pomogne.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару