Читај ми!

"Beograd na vodi" predstavljen u Kanu

Projekat "Beograd na vodi" predstavljen je na svetskom Sajmu nekretnina u Kanu. Na štandu kompanije "Igl hils", posetiocima i investitorima su predstavljene dve rezidencijalne kule, čija je izgradnja planirana za prvu fazu projekta. U narednih nekoliko nedelja biće potpisan ugovor između Vlade Srbije i "Igl hilsa", najavio gradonačelnik Beograda Siniša Mali za RTS.

Prezentaciji prvih objekata "Beograda na vodi" prisustvovao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.  

Na ovogodišnjem sajmu, na štandu kompanije "Igl hils" predstavljene su dve rezidencijalne kule od 20 spratova, površine 68.000 metara kvadratnih, čija je realizacija planirana u prvoj fazi izgradnje projekta.

Dodao je da su kule – prvi objekat, a odmah nakon toga sledi izgradnja kule, tržnog centra i jedne poslovne zgrade i jednog hotela, što je prva faza projekta.

"Ovaj projekat za nas predstavlja deo globalnog plana razvoja grada Beograda i uklopljen je u budući izgled naše prestonice. Ove kule su prvi korak planiranog projekta i postaviće osnov za prvu fazu 'Beograda na vodi'", izjavio je Mali.

Prošle godine smo imali privilegiju da ovde predstavimo koncept projekta, a sada idemo korak dalje i prezentujemo završne projekte prvih zgrada, rekao je Mali na prezentaciji i dodao da sada sledi izgradnja glavne kule, tržnog centra i dve zgrade.

Istakao je da je "Beograd na vodi" projekat koji će pospešiti razvoj srpske privrede i omogućiti glavnom gradu Srbije da postane privlačniji turistima i investitorima iz sveta.

"Ovo je projekat o kome sanjamo decenijama i koji će biti od presudnog značaja za ekonomski razvoj grada. Drago mi je što se prezentacija prvih rezidencijalnih objekata poklapa sa analizom svetski poznate agencije za nekretnine 'Najt Frank', prema kojoj je Beograd lokacija sa svetlom budućnošću i buduća globalna finansijska prestonica", naglasio je Mali.

Gradonačelnik Beograda je rekao da je učešće Beograda na najprestižnijem sajmu nekretnina na svetu veoma važno.

"Ovde su više od 93 svetska glavna grada i drago mi je što je i Beograd našao svoje mesto. Ceo dan smo na štandu kompanije 'Igl hils', ljudi dolaze, interesuju se, i upravo je cilj prezentacije da se razvije interes kako bi se pospešila prodaja i dalji razvoj projekta", rekao je Mali.

Gradonačelnik Beograda je za RTS precizirao da će projekat biti realizovan kroz preduzeće "Beograd na vodi", koje će i prodavati stanove.

"Transparentnost Srbija" je danas reagovala na prethodne izjave gradonačelnika Beograda o tom projektu, istakavši da postoji mnogo otvorenih pitanja u vezi s "Beogradom na vodi". Radi sprovođenja projekta potrebno je da se donese leks specijalis. Zaštitnik građana Saša Janković izrazio je nadu da će taj poseban zakon biti razmatran u redovnoj skupštinskoj proceduri.

Projekat "Beograd na vodi" predviđa izgradnju 1,8 miliona kvadratnih metara poslovnog, stambenog i komercijalnog prostora predviđenu u tri velike faze, od kojih prva kreće na leto.

Međunarodni sajam nekretnina u Kanu svake godine okupi oko 20.000 učesnika iz skoro 100 zemalja sveta.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару