Читај ми!

Srbija protiv Crne Gore za drugo mesto u grupi na Svetskom prvenstvu (5.00, RTS1)

Vaterpolisti Srbije protiv Crne Gore igraju treći meč u Grupi D na Svetskom prvenstvu u Fukuoki, a od ishoda će zavisiti poredak na tabeli i dalji tok takmičenja za dve selekcije. Direktan prenos meča je od 5.00 časova na Prvom programu RTS-a, kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

Posle dva odigrana kola u Grupi D na Svetskom prvenstvu, i Srbija i Crna Gora obezbedile su osminu finala takmičenja, a od ishoda međusobnog duela zavisiće plasman na tabeli.

Obe selekcije imaju polovičan uspeh u prve dve utakmice - poraz od Španije i ubedljiv trijumf nad Južnom Afrikom, s tim da "delfini" imaju bolju gol-razliku.

To znači da eventualni nerešen rezultat vodi Srbiju u osminu finala sa drugog mesta na tabeli, a to znači i nominalno slabijeg rivala u borbi za plasman među osam najboljih selekcija.

Drugoplasrana ekipa iz Grupe D u osmini finala igra protiv trećeplasirane iz Grupe C i obrnuto, a u toj grupi odlučujući duel za drugo mesto igraju Hrvatska i domaćin Japan.

Prvo mesto u Grupi C obezbedila je Mađarska, dok je prva u Grupi D Španija, pa su ove dve selekcije obezbedile direktan plasman u četvrtfinale.

Treba istaći da Srbija na Svetskom prvenstvu igra sa sedam novih igrača, a selektor Uroš Stevanović debituje na klupi "delfina" na velikim takmičenjima.

Direktan prenos meča između Srbije i Crne Gore na programu je u 5.00 sati ujutru po srednjoevropskom vremenu na Prvom programu RTS-a, dok kretanje rezultata i tok meča možete pratiti na našem portalu.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара