Читај ми!

Olimpijci Srbije na prijemu kod predsednika Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je sportiste koji su predstavljali našu zemlju na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Predsednik Srbije posebno se zahvalio sportistima koji su osvojili medalju za Srbiju na Igrama u Tokiju.

"Dragi sportisti i sportistkinje, ministre, predsedniče Olimpijskog komiteta, treneri, medicinsko osoblje, stručni štabovi U ime države Srbije želim da vam se zahvalim na ogromnoj radosti kojoj ste nam priuštili. Na svim sportskim takmičenjima uvek je narod bio uz vas i beskrajno se radovali vašim uspesima. Ali, Olimpijske igre su nešto posebno, svojevrsno takmičenje nacija. Pre samo osam godina, u nešto širem regionu Zapadnog Balkana, bili smo peti. Danas smo drugi, ispred nas je samo Mađarska", rekao je Vučić

Predsednik je najavio i povećanje novčanih nagrada za osvojene medalje.

"Verujem da ćemo povećati nagrade na 100.000 evra za zlato, 90.000 za srebro i 80.000 za bronzu, čime ćemo se značajno približiti Italijanima", objasnio je on.

Vučić se posebno zahvalio "sedmorici veličanstvenih" iz vaterpolo reprezentacije, izrazivši nadu da neće svi otići iz nacionalne selekcije.

"Hvala svima na na medaljama, ali i onima koji nisu doneli medalje, ali su se borili. Gledaćete sada sa nekih drugih mesta, od stručnog štaba, Olimpijskog komiteta, državnih funkcija, ali verujem da ćete pomoći da gradimo šampione", rekao je on.

Predstavnicima Odbojkaškog saveza poručio je u šali da nastoje da ne samo odbojkašice donose medalje, već da ih osvoje i odbojkaši.

Istakao je da će država uraditi sve što može da na narednim Olimpijskim igrama u Parizu i Los Anđelesu dođemo do dvocifrenog broja medalja.

Vučić je primetio da su Olimpijske igre posebno takmičenje, ne samo pojedinaca i kolektiva, ne samo pokazivanje zajedništva i kvaliteta u sportu, već takmičanje nacija, koje se od one stare poslovice - da je važno učestvovati, pretvorilo u brojanje medalja.

Olimpijska šampionka Milica Mandić u ime svih olimpijaca zahvalila se na podršci i istakla da je tim Srbije sa devet medalja opravdao poverenje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Veća čast nije mogla da mi pripadne a to je da se obratim u ime ovog šampionskog tima. Za mene su ove Igre bile posebne po mnogo čemu, ali ono što je ostavilo najveći utisak na mene jeste emocija koju sam osetila, požrtvovanost svakog olimpijca. Hvala vam na požrtvovanosti, hrabrosti, borbenosti, hvala na suzama kojih je bilo. Hvala na podršci koju sam osetila u našem kolektivu", rekla je Mandić na prijemu u Predsedništvu Srbije.

Damir Mikec uručio je predsedniku maskotu Olimpijskih igara sa potpisima svih osvajača medalja u Tokiju

Nakon prijema kod predsednika Srbije, za olimpijce će na čuvenom balkonu biti upriličen svečani doček, a za sve građane biće organizovan muzičko-sportski program.

петак, 23. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару