Читај ми!

Zlatom ovenčani vaterpolisti na šampionskom postolju

Vaterpolisti Srbije su osvojili zlatnu olimpijsku medalju, na ceremoniji dodela odličja srpski vaterpolisti bili su na najvišem postolju.

Vaterpolisti Srbije osvojili su treći put zaredom olimpijsko zlato. "Delfini" su pobedili Hrvatsku 13:11 u Parizu.

Srbija je trijumfom protiv Hrvatske stigla do treće uzastopne zlatne medalje na Olimpijskim igrama, nakon trijumfa u Rio de Žaneiru 2016. i u Tokiju 2021. godine.

Tim Srbije je na Olimpijskim igrama u Parizu osvojio pet medalja i to tri zlatne, jedno srebro i jednu bronzu. Još jednom je svet slušao srpsku himnu, ovoga puta dok su vaterpolisti bili na postolju, zlatnom, pobedničkom.

Sastav Srbije za Igre u Parizu: Radoslav Filipović, Vladimir Mišović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Nikola Dedović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Petar Jakšić, Strahinja Rašović, Miloš Ćuk, Nemanja Vico, Nemanja Ubović. Ovo su zlatni vaterpolisti iz Pariza.

Selektor je Uroš Stevanović, a njegovi pomoćnici Stefan Ćirić i Darko Bilić. Medicinsko osoblje činili su Vladimir Radović i Ivan Marjanović.

Četvrta medalja Dušana Mandića na olimpijskim igrama, treća Nikole Jakšića, Ranđelovića, druga Ćuka, Strahinje Rašovića, Dedovića, prva Vica, Ubovića, Viktora Rašovića, Drašovića, Mišovića, Ubovića, Petra Jakšića. Prva za selektora Uroša Stevanovića. Mandić je sa 26 golova prvi strelac turnira.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи