Đoković za RTS: Srbijo volim te, jedva čekam da proslavimo zajedno

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je osvajanje Olimpijskih igara najveći uspeh u njegovoj karijeri.

Đoković je pre svega iskoristio priliku da se obrati srpskom narodu i zahvali se za podršku.

"Hvala Srbijo. Nadam se da sam vas obradovao. Narod je uvek tu da me podrži i narod je uvek tu za sportiste. Volim moj narod i uvek sam želeo da imam zlato oko vrata, ne zbog sebe, nego zbog Srbije. Nadam se da su osetili makar malo emocija koje sam ja osetio kada sam pobedio. Jedva čekam da dođem među svoj narod da slavimo zajedno. Ovo sam čekao čitavog svog života", izjavio je Đoković.

Dodao je i da veliku zahvalnost duguje porodici.

"Postigao sam sve uz svoju porodicu. Moji roditelji i najmlađi brat nisu mogli da budu tu, ali su uvek uz mene. Bili su tu ne samo tokom ovog turnira, već su uz mene čitav život i samo oni znaju koliko je žrtve i ulaganja bilo potrebno da se dođe do ovoga. Od 2008. godine sam osvojio sve što se može osvojiti u našem sportu, ali mi je izmicala zlatna medalja na Olimpijskim igrama. Zato sam tako proslavio pobedu u polufinalu jer sam znao da sam obezbedio srebro, ali sam želeo zlato", rekao je srpski teniser.

Znao je Đoković da ga čega izuzetno težak zadatak protiv Karlosa Alkaraza.

"Znao sam da me čeka najteži mogući zadatak u tenisu danas, a to je Karlos Alkaraz. Osvojio je i Rolan Garos i Vimbldon i izdominirao protiv mene u finalu u Londonu, ali sam došao spreman i znao sam da ako dođe šansa, da moram da je iskosristim jer je možda poslednja. Zbog svega toga mislim da je ovo moj najveći sportski uspeh. Srbijo, volim te, ovo je za tebe", poručuio je Đoković.

Najavio je drugi reket sveta odlazak u olimpijsko selo i pružanje podrške ostalim srpskim sportistima.

"Otići ću sada u olimpijsko selo da proslavim sa ostatkom tima. Želim da dam podstrek ostatku ekipe i da dodirnu ovu medalju i uzmu pelcer kako bi došli do neke od medalja, a najbolje da to budu zlatne medalje. Trenutno ne znam gde sam, jedino znam da sam u svom srcu. Bog je veliki i hvala ti Bože što si mi dozvolio da budem ovde", rekao je Đoković kroz suze.

Igre u Parizu bile su pete za Đokovića, koji je u Pekingu 2008. godine osvojio bronzanu medalju.

уторак, 17. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи