Počinje Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima - prvi put u Beogradu

Danas počinje Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima, koje se prvi put u istoriji održava u Beogradu. Šampionat će trajati do 23. juna, a takmičari iz više od 40 zemalja nadmetaće se u četiri discipline.

Почиње Европско првенство у воденим спортовима - први пут у Београду Почиње Европско првенство у воденим спортовима - први пут у Београду

Svečanost povodom obeležavanja početka Evropskog prvenstva u vodenim sportovima, koje se po prvi put održava u Beogradu, biće upriličena večeras u 20.00 časova u Tržnom centru "Galerija".

Događaj će otvoriti pevačica Nevena Božović izvođenjem himne Srbije, nakon čega će se gostima obratiti predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, predsednik Svetske federacije vodenih sportova Husein Al-Musalam i predsednik Evropske federacije vodenih sportova Antonio Silva.

Zvanični program biće upotpunjen muzičkim izvedbama i multimedijalnim projekcijama.

Četiri discipline na tri lokacije u Beogradu

Takmičari iz više od 40 zemalja nadmetaće se na Evropskom prvenstvu u četiri discipline – plivanje, umetničko plivanje, skokovi u vodu i plivanje na otvorenim vodama.

Evropski šampionat u srpskoj prestonici je ujedno i poslednja prilika za plivače da se kvalifikuju za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Takmičenja će biti održana na tri lokacije u glavnom gradu Srbije - u Sportsko-rekreativnom centru "25. maj – Milan Gale Muškatirović", na Adi Ciganliji i u Sportskom centru "Košutnjak".

Takmičarski program otvara umetničko plivanje

Program prvenstva Evrope otvara takmičenje u umetničkom plivanju, koje počinje danas u Sportsko-rekreativnom centru "25. maj – Milan Gale Muškatirović" i završava se 14. juna.

Takmičenje u plivanju na otvorenom na Adi Ciganliji počinje 12. juna, dok je od 17. do 23. juna na programu plivanje u Sportsko-rekreativnom centru "25. maj – Milan Gale Muškatirović".

U istom terminu, ali u Sportskom centru "Košutnjak" biće organizovano takmičenje u skokovima u vodu.

Učesnici Evropskog prvenstva će se nadmetati za zlatna, srebrna i bronzana odličja koja će sa ponosom nositi tradicionalne srpske motive.

I veterani u Beogradu

Beograd će biti i domaćin i 19. Evropskog prvenstva u vodenim sportovima za masters kategoriju, koje je na programu od 26. juna do 6. jula.

Veterani vodenih sportova nadmetaće se u istim disciplinama kao i profesionalci, ali i u vaterpolu.

недеља, 30. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару