NBA savetovala igračima izbegavanje kontakata sa navijačima zbog koronavirusa

NBA liga donela kratkoročnu odluku i deset preporuka igračima i timovima kako da se ponašaju kako bi sprečili potencijalno širenje koronavirusa. Moguće je i da zbog opreza u budućim preporukama igračima bude sugerisano da i ne učestvuju na igrama, što otvara još jednu sumnju da će naša reprezentacija ostati bez Jokića, Bogdanovića, Bjelice, Marjanovića i Gudurića. Ako igre budu održane...

U saopštenju se navodi da liga svakodnevno svim klubovima dostavlja informacije o najnovijem razvoju situacije.

U preporukama koje je NBA liga dala igračima je i da izbegavaju pozdravljanje i rukovanje sa navijačima i igračima i da ne uzimaju olovke, lopte, dresove ili kačkete kako bi ih potpisali.

Ono što je NBA izdvojila kao dugoročnu bojazan je mogućnost ograničavanja ili potpunog otkazivanja međunarodnih skauting događaja, akcija koje prethode draftu, trening kapova.

Navodi se da su se NBA liga i Nacionalno udruženje košarkaša konsultovali sa centrima za kontrolu zaraznih bolesti i prevencije virusa.

"Koronavirus ostaje situacija koja može ubrzano da eskalira i da se promeni. Zdravlje i bezbednost naših radnika, timova, igrača i navijača je na prvom mestu. Sarađujemo sa timovima, konsultujemo se sa nadležnima za infektivne bolesti i nastavljamo da pratimo sve što se dešava", poručeno je iz lige koja je navela i da svakodnevno svim klubovima dostavlja informacije o najnovijem razvoju situacije.

Mnogi igrači su već reagovali na sugestije koje su dobili i dali svoje komentare na društvenim mrežama.

Si Džej Mekolum je na svom Tviter nalogu najavio da neko vreme neće potpisivati autogame, dok je Kemba Voker rekao da on neće odustati od toga, samo će "to raditi svojom olovkom".

"Obavezno perite ruke sapunom 20 ili više sekundi i prekrivajte usta kad kašljete.", tvitnuo je Si Džej Mekolum "Zvanično pauziram od potpisivanje autograma do daljnjeg."

Za sada nema informacija ali mnogi postavljaju pitanje da li će i kakve mere NBA lige biti preduzete u odnosu na učešće njenih igrača na drugim takmičenjima poput Olimpijskih igara na čiju organizaciju koronavirus ima veliki uticaj.

Moguće je i da zbog opreza NBA igračima bude preporučeno da i ne učestvuju na igrama, što otvara još jednu sumnju da će naša reprezentacija ostati bez Jokića, Bogdanovića, Bjelice, Marjanovića i Gudurića. Ako igre budu održane...

Naime, još uvek se ne zna hoće li one biti uopšte održane, a brojni mediji preneli su u ponedeljak vest da Međunarodni olimpijski komitet, Svetska zdravstvena organizacije i sportski savezi iz celog sveta razmatraju mogućnost da Olimijske igre budu održane bez prisustva publike kako bi se izbeglo njihovo otkazivanje. 

Prvi čovek Bicikilističkog saveza Velike Britanije Stiven Park je prvi progovorio o tom predlogu.

"U ovom trenutku sam prilično uveren da će Igre biti održane, ali to bi moglo da znači da će mnoge stvari biti drugačije. Pogledajte Svetski kup u skijanju tokom prethodne dve nedelje, održavaju se trke iza zatvorenih vrata, bez navijača i takmičenje se prenosi u mesta u kojima nema straha od zaraze", rekao je Park.

"Nešto takvo bi moglo da se dogodi i kada su Igre u pitanju. Na nama je da se pobrinemo da sve to ne postane smetnja pripremama. Radimo kao da ćemo biti u Tokiju u julu", rekao je Park.

Navijačima je u Japanu zabranjeno prisustvo na brojnim sportskim događajima poslednjih dana uključujući bejzbol, tenis, sumo rvanje i konjičke trke. Istovremeno, grupe građana održavaju proteste u Janapnu pozivajući na otkazivanje Igara kako bi se sprečilo dodatno širenje koronavirusa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару