Читај ми!

Finale Kupa Srbije - Crvena zvezda za duplu krunu, Vojvodina za Evropu

Fudbaleri Crvene zvezde i novosadske Vojvodine sastaće se večeras u finalu Kupa Srbije na stadionu "Lagator" u Loznici. Utakmica počinje u 20:15, a najvažnije detalje možete pratiti na našem portalu.

Финале Купа Србије - Црвена звезда за дуплу круну, Војводина за Европу Финале Купа Србије - Црвена звезда за дуплу круну, Војводина за Европу

Crvena zvezda će se boriti za četvrti uzastopni trofej u Kupu Srbije i ukupno sedmi otkako je Srbija samostalna država. U slučaju trijumfa, Vojvodina bi došla do trećeg pehara namenjenog osvajaču Kupa Srbije.

Crveno-beli iz Beograda i Novog Sada odigrali su ukupno čak 212 međusobnih duela, a tim iz prestonice je bio bolji na 122 utakmice. Na 50 je bilo nerešeno, dok je ekipa iz "srpske Atine" pobedila 40 puta.

Ove sezone beogradski crveno-beli nemaju poraz od novosadaskog kluba, te će Vojvodina imati motiv više u finalu Kupa Srbije. Na početku sezone, Zvezda je ubedljivo trijumfovala 5:0, u drugom delu prvenstva je u gostima takođe slavila trijumf od 2:1. U poslednjem odigranom duelu u plej-ofu Superlige, ekipe su podelile bodove - 0:0.

Zvezda od početka godine i pod vođstvom trenera Vladana Milojevića nije doživela poraz. Na 19 utakmica je zabeležila samo dva nerešena rezultata, što pokazuje odličan takmičarski ritam.

Vojvodina u prvenstvu drži petu poziciju, a u poslednjem kolu je odigrala nerešeno sa kruševačkim Napretkom.

U Kupu Srbije počela je trijumfom protiv Novog Sada 2:0, potom je savladala Mladost GAT 3:0. U četvrtfinalnu su Novosađani eliminisali Čukarički nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Do finala, ekipa Božidara Bandovića je stigla golom u nadoknadi protiv Radničkog u Kragujevcu.

Zvezda je do poslednje utakmice u najmasovnijem takmičenju stigla bez primljenog gola i ubedljivim pobedama protiv kruševačkog Trajala 6:0, niškog Radničkog 5:0, Vršca 3:0 i u polufinalu trijumfom protiv Partizana 2:0.

Ulog u finalu Kupa Srbije je veliki, jer će Zvezda igrati za takozvanu duplu krunu - četvrtu zaredom. Vojvodina će pak tražiti priliku da preko trofeja dođe do plasmana u plej-of Lige Evrope.

Potencijalni sastavi:

Vojvodina: Lazar Carević - Milan Lazarević, Đorđe Crnomarković, Seid Korać, Stefan Đorđević - Njegoš Petrović - Andrija Radulović, Dejan Zukić, Vukan Savićević, Zadi Seri - Aleksa Vukanović;

Crvena zvezda: Omri Glazer - Srđan Mijailović, Uroš Spajić, Aleksandar Dragović, Milan Rodić - Gejlor Kanga, Marko Stamenić - Osman Bukari, Inbom Hvang, Mirko Ivanić - Šerif Endiaj.

среда, 17. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару