Читај ми!

Stojković: Bez Veljkovića protiv Mađarske, došli smo da pobedimo

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je na konferenciji za medije pred meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Mađarskom naveo da je pobeda glavni cilj na "Puškaš areni".

Selektor Srbije Stojković je istakao da je glavni cilj ekipe plasman na EP 2024.

"Cilj svih nas, prevashodno mene pošto sam najodgovorniji za rezultate, jeste da Srbija igra na Evropskom šampionatu i učinićemo sve da tako bude", rekao je Piksi.

"Orlovi" su stigli u Budimpeštu, a Piksi je naveo da je zadovoljan radom ekipe.

"Tim znam 99 odsto, preostaje da sačekamo i sutrašnji dan. Ono što mene raduje jeste da su momci dobro radili i jedva čekamo utakmicu", istakao je Stojković.

Selektor je otkrio da u konkurenciji za tim zbog povrede neće biti Miloš Veljković, ali da se nada da će biti spreman za Crnu Goru.

"Mađari su nas pobedili u Beogradu, bili su bolji u prvom, mi u drugom poluvremenu, ali odneli su nam tri boda. Mi smo došli da pobedimo i povratimo ta tri boda. Sve u svemu, siguran sam da će biti dobra utakmica", naglasio je Stojković.

Kapiten Dušan Tadić rekao je da se nada da će ekipa odigrati kao na nekim drugim utakmicama odluke uoči Mundijala u Kataru.

"Došli smo da pobedimo, uvek smo inspirisani na lepim stadionima kao što je 'Puškaš arena'. Ali moram da kažem i da su na prošlom meču na 'Marakani' bili odlični uslovi, sjajan teren", rekao je Tadić.

Stadion je prelep i nosi ime legendarnog fudbalera, nadovezao se selektor Stojković.

"Njihova prednost je što će imati 65.000 gledalaca, a mi smo praktično igrali pred praznim tribinama", poručio je Stojković i rekao da će se sutra videti hoće li promeniti formaciju.

U drugom meču grupe Bugarska dočekuje Litvaniju od 18 sati. Mađarska i Srbija vode na tabeli sa po 10 bodova, s tim što Mađari imaju meč manje. Sledi Crna Gora sa osam, a Bugarska i Litvanija imaju po dva. Srbija narednog utorka dočekuje Crnu Goru na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Meč Mađarska – Srbija igra se u subotu od 20.45 uz direktan prenos na RTS 1.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара