Читај ми!

Repeša od Dude tražio "recept" za Litvaniju

Posle punih 18 godina i dobro poznatog silaska sa postolja u Atini 1995. godine, košarkaška reprezentacija Hrvatske igraće u polufinalu Evrobasketa. Protivnik će im biti odlična selekcija Litvanije (18.30), a hrvatski selektor Repeša pred ovaj meč konsultovao se i sa Dudom Ivkovićem.

Prošlo je punih 18 leta od kada su "kockasti" igrali poslednji meč za medalju na evropskim šampionatima u košarci. Večeras će se opet boriti za medalju, a protivnik će im biti jedan od glavnih favorita - Litvanija.

U Hrvatskoj vlada velika euforija, a selektor Jasmin Repeša je, u sklopu priprema za utakmicu, navodno zvao i našeg selektora Dušana Ivkovića i od njega tražio savet - kako da igra s Litvanijom.

Podsećanja radi, Srbija je u prvom meču na prvenstvu pobedila Litvaniju uz sjajnu igru i veoma atraktivnu i modernu košarku. Tako će morati da igraju i Hrvati ukoliko žele da dođu do istorijskog finala.

Nema sumnje da su Litvanci veliki favoriti u ovom meču. Kako se bliži kraj šampionata, igraju sve bolje. Popravili su šut, a odbrana, koju inače igraju veoma dobro, iz meča u meč funkcioniše sve bolje. Linas Kleiza je, od početka prvenstva, znatno podigao formu i svima pokazao zašto je Željko Obradović insistirao da baš on pređe u Fenerbahče.

Ne smemo nikako zaboraviti ni snažnu centarsku liniju "zelenih", koja u sastavu Motijejunas, Valančijunas i Javtokas, uz braću blizance Lavrinovič, svima uteruje strah u kosti.

S druge strane, hrvatska reprezentacija je sve iznenadila i uz dosta sreće, zahvaljujući rasporedu, stigla do polufinala. Ipak, ne i nezasluženo. Podizali su formu iz meča u meč, izbacili veoma jake Grke i apetiti im sigurno rastu.

"Znamo kako Litvanija igra. Bićemo spremni. Ne mislimo da stanemo u polufinalu. Idemo u veliko finale. Idemo na zlato!", rekao je euforični Repeša nakon pobede nad Ukrajinom.

Meč Litvanija - Hrvatska igra se od 18.30 uz direktan prenos na RTS 2. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 09. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару