Srbija sa prvog mesta u četvrtfinale

Srbija pobedila Francusku u meču za prvo mesto u grupi E. Litvanci su uz dosta muke slavili protiv Ukrajine sa 70:63 i obezbedila drugo mesto a Belgija je u prvom meču dana pobedila Letoniju sa 60:56 ostvarivši prvu pobedu u drugom krugu i time eliminisala Letonce sa prvenstva.

22.50 - Nakon pobede Srbije nad Francuskom (77:65), poznat je i konačan plasman u grupi E. Srbija će u četvrtfinale Evrobasketa ići sa prvog mesta, Litvanija sa drugog, Francuska sa mesta broj tri a kao poslednji će u narednu fazu ići Ukrajinci. Protivnici ovim ekipama biće poznati sutra uveče nakon mečeva poslednjeg kola u grupi F.

Košarkaši Belgije pobedili su reprezentaciju Letonije sa 60:56 u trećem kolu grupe E na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Belgijancima je ovo bila prva pobeda u drugoj fazi takmičenja a njom su Letonce onemogućili da se plasiraju u četvrtfinale.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Saša Maso sa 14 poena, dok je u redovima Letonije dvocigreni učinak imao jedini Rolands Freimanis, koji je ubacio 10 poena.

U drugom meču dana u istoj grupi, Litvanija se dugo mučila sa Ukrajincima ali je na kraju slavila sa 70:63.

Litvanci su na stratu meča stekli osetniju prednost i posle prve četvrtine bili na "plus pet". Međutim Ukrajinci se nisu predali, smanjili prednost i uveli meč u neizvesnu završnicu.

Ipak, Litavnija se bolje snašla u penal završnici i slavila važnu pobedu koja joj je osigurala drugo mesto u grupi E.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Kleiza sa 15 i Motijeunas sa 10 poena, dok je kod ujrajinaca najbolji bio Gladir sa 18 koševa.

Ovako su tekli mečevi: 

19.35 - Litvanija, ipak, stiže do pobede 70:63. To znači da je Ukrajina obezbedila četvrto mesto u grupi E, dok će raspored tri pvoplasirane ekipe zavisiti od ishoda meča između Srbije i Francuske.

18.59 - Litvanci i dalje imaju minimalno vođstvo - 48:46 nakon tri četvrtine. 

18.20 - Na poluvreme Litvanci odlaze sa košom prednost - 32:30. 

18.04 - Košarkaši Litvanije vode protiv Ukrajine nakon prvih deset minuta - 18:13.

17.45 - Počeo je susret grupe E, Litvanija - Ukrajina. 

16.20 - Belgija je pobedila Letoniju sa 60:56, u prvom meču dana. Ovaj poraz za Letonce znači i kraj turnira i sna o četvrfinalu.

15.51 - Ulazimo u poslednjih deset minuta igre na meču Letonija - Belgija. Belgijanci vode sa 46:42. 

15.14 - Nakon prvih 20 minuta na utakmici Letonija - Belgija, rezultat je nerešen 32:32. 

14.53 - Na kraju prve deonice, Letonci imaju pola koša prednosti (15:14).

14.33 - Počeo je prvi meč današnjeg programa. Igraju Letonija i Belgija. 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 09. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару