Читај ми!

Navijači koji su zanimljiv Mundijal učinili još zanimljivijim

Pored velikih preokreta, prenosivih stadiona, luksuza i iznenađenja viđenih na mečevima, Mundijal su definitivno obeležili i navijači, neki svojom pojavom, neki svojim izgledom a neki delima koja su većinom oduševila i turiste i lokalce.

Veliki je broj navijača koji su ovaj događaj učinili zabavnijim, ali će samo neki od njih koji su Mundijalu dodali poseban šmek ostati upamćeni.

Japanci, jedini koji su čistili i protivnike i stadion

Navijači Japana su posle svih mečeva svoje reprezentacije ali i na mečevima na kojima su se zatekli obilazili tribine i sakupljali smeće. Japanci su ovim činom poslali jednu dobru poruku u svet i pokazali ostalim navijačima kako bi trebalo da se ponašaju.

"Krstaši" koji su se posle hiljadu godina vratili na Bliski istok

Dva navijača Engleske su za vreme grupne faze svoje ekipe bili jedna od glavnih atrakcija. Oni su se u oklopima iz "Krstaških pohoda" šetali oko stadiona, kada su pokušali da uđu na stadion bili su i uhapšeni, ali su kasnije pušteni.

 

Lažni Nejmar koji je zavarao novinare Foks sporta

Nakon meča sa Srbijom u kom je Nejmar zadobio povredu i jedno vreme nije bio u trenažnom procesu, jedan navijač "karioka" koji dosta liči na njega odlučio je da se prošeta ulicama. Ovim nije zbunio samo navijače koji su jurili za njim da se slikaju već i novinare Foks sporta koji su tražili izjave.

Glavna sporedna stvar Mundijala Ivana Knol

Navijačica Hrvatske Ivana Knol svojim izgledom i stilom oblačenja brzo je postala popularna među ljubiteljima fudbala u Kataru. Ivanin modni stil je zabranjen u srednjoistočnoj državi, ali se ipak toleriše za vreme Svetskog prvenstva. Izgled ove devojke komentarišu svi, i oni koji negoduju i oni kojima se sviđa. Hrvatska manekenka je za dve nedelje takmičenja dobila skoro dva miliona novih pratilaca na Instagramu.

Meksikanci nisu plesali na terenu, ali jesu oko njega

Desetine hiljada navijača iz Meksika prešlo je više od 10.000 kilometara da bi navijali za svoju reprezentaciju. Meksiko nije ostavio najbolji utisak na takmičenju, ali Meksikanci jesu u navijačkim i koncertnim zonama.

Duel Brazila i Saudijske Arabije

Reprezentativci Brazila i Saudijske Arabije nisu se susreli na terenu, ali njihovi navijači jesu i to ispred stadiona. U pitanju je bio plesni okršaj navijačkih grupa.

Navijači Arabije plesali su dapke, ples poreklom sa Istočnog Mediterana, a široko je rasprostranjen na svadbama u Zalivu, dok je o sambi suvišno pričati.

Neupućeni navijači

Bilo je i navijača iz Indije, Bangladeša i Pakistana, koji su navijali za različite selekcije. Nekima je smetalo što su radnici bili plaćeni da navijaju, a neki su samo voleli da zapitkuju za omiljene fudbalere i iščekuju pogrešne odgovore.

петак, 05. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару