Читај ми!

Šta raduje, a šta muči našu decu: "Važne stvari“ – nova emisija na RTS

Od 21. septembra, subotom u 12.45 na Prvom programu RTS-a gledamo emisiju "Važne stvari“. Ovaj kod nas do sada neviđeni format daće nam ekskluzivnu priliku da zavirimo u tajne najmlađih i da "iz prve ruke“ saznamo šta ih raduje, ko ih ljuti, šta ih muči, kroz koje faze odrastanja prolaze, da li se neko zaljubio, o čemu razmišljaju kad ostanu sami...

Mnogo se govori o tome kako su današnja deca drugačija, da ne cene prave vrednosti i da ih skoro ništa ne zanima... Da li je baš tako, proverićemo kroz razgovor sa onima koji o tome najviše znaju, a to su upravo – deca!

I deca, kao i odrasli, imaju stres kada se nađu pred kamerama i reflektorima. Zato su u "Važnim stvarima“ kamere sakrivene, a mlade i pametne mušterije prepuštene su frizeru Borku, koji sa njima razgovara u svom malom frizerskom salonu, dok im pravi frizuru koji su sami poželeli. Borko svojim mušterijama ne postavlja teška pitanja, već ih pušta da sami kažu šta su za njih "važne stvari“.

Iz brojnih razgovora otkrićete jedan predivni šareni univerzum - u njemu žive deca koja se ozbiljno bave sportom i govore o svojim uspesima i neuspesima; u tom univerzumu živi devojčica koja nema pigment i zato mora da se krije od Sunca, ali je srećna jer ima prijatelje i dve mace koje se stalno svađaju. Upoznaćete devojčicu koja ume da komunicira sa svojim papagajem, dečaka koji piše knjigu kojom želi da spreči ekološku katastrofu, decu koja žive u ne uvek srećnim porodicama, ali i decu koja su poreklom sa dva kontinenta. Otkrićete mnogo veselih i tužnih dečijih priča koje će vas uveriti da današnja deca prolaze kroz neke nove dileme, ali da ih i dalje raduju male stvari... kao što je, recimo - sladoled!

Urednica projekta je Jelena Popadić Sumić, producent Milan Stojanović, rediteljka Jelena Gavrilović, frizer je Borko Jelenić, direktor fotografije Milan Rakić. Projekat je urađen u saradnji Redakcije dečjeg programa RTS-a i producentske kuće "Sense Production“. 

среда, 11. септембар 2024.
22° C

Коментари

Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи