TV jesen vredna pažnje

Liga šampiona, Lige Evrope, istraživanje zločina, domaće serije i filmovi, sadržaji iz kulture i umetnosti, program za decu i školarce, svetske hit serije i filmovi, kao i nove sezone RTS-ovih najgledanijih emisija! To je ono što vam RTS ove jeseni donosi na vaše male ekrane!

Na samom početku jesenje šeme, već 23. septembra, očekuje nas povratak jednog od najomiljenijih TV lica u Srbiji, Slavka Beleslina. U novom i uzbudljivom formatu „Šta bi posle? Flešbek", RTS i Beleslin ruše barijere između publike iza malih ekrana i aktera u studiju. Inovativan pristup televizijskom programu omogućiće gledaocima da više ne budu samo pasivni posmatrači, već da putem mobilne aplikacije postanu podjednako aktivni učesnici kao i gledaoci u studiju.

Slavko Beleslin će svakog ponedeljka u 22.00 na RTS 1 zajedno sa publikom otkrivati šta se desilo sa nekim od najintrigantnijih priča iz života u Srbiji, i to nakon što su izašle iz centra pažnje.

Ali istraživanja o ljudskoj prirodi se ne završavaju ovde. Odgovor na pitanje: „Šta je sve potrebno da se uradi da bi se od jednog traga sa mesta zločina stiglo do presude?", doneće nam Veljko Medić, od 24. septembra svakog utorka u 22.00 na RTS 1. Igrano dokumentarni serijal „Srce zločina" baviće se temama iz crne hronike, a rekonstrukcije slučajeva kojima će se emisija baviti snimane su na autentičnim lokacijama i sa sagovornicima koji su svedoci zločina, žrtve, policajci, sudije, tužioci, advokati, forenzičari...

Pored istraživanja ljudske prirode, ove jeseni RTS se bavi i istraživanjima običaja. I to ne bilo kakvih, već svadbenih običaja širom Srbije! Od 26. septembra, četvrtkom od 22.00 na RTS 1, u 14 epizoda prvog ciklusa serijala „Svadba iz mog kraja", gledaćemo mačvansku, rašku, sjeničku, šumadijsku, vlašku svadbu, i još mnoge druge. Kroz ovaj serijal vodiće nas tri dame koje ovo leto provode na veseljima širom Srbije - glumica Mirka Vasiljević i RTS-ova lica Rada Đurić i Marija Veljković. Još jedna dobro poznata emisija vraća se na RTS, ali ovog puta u novom ruhu. Šou program „Luda narodna noć" od oktobra biće ponovo na vašim ekranima sa zvezdama narodne muzike.

Ukoliko je vaše znanje o običajima i lepotama naše zemlje već na zavidnom nivou, onda je prava emisija za vas „Ja volim Srbiju". Testirajte svoje znanje uz nova izdanja omiljenog zabavnog kviza od 29. septembra, svake nedelje u 21.00 na RTS 1. A za dodatno upoznavanje sa krajevima naše zemlje do kojih inače ne biste stigli, tu je osma sezona serijala i humanitarnog projekta koji slavi solidarnost i popravlja domove, ali i živote žitelja Srbije - „S Tamarom u akciji", od 27. septembra, petkom u 21.00 na RTS 1. Još jedna emisija koja se ove jeseni vraća na RTS, a koja će testirati vaše znanje je „Potera". Od 23. septembra, svakog ponedeljka od 21.00 na RTS 1, očekuju nas čuveni tragači i njihovi protivnici.

„Ove jesenje sezone, gledaoci će nastaviti da prate najkvalitetniji obrazovni i naučni program na kanalima RTS 1, RTS 2 i RTS 3.

Za ljubitelje sporta pripremili smo vrhunski fudbal i utakmice Lige šampiona i Lige Evrope. Naravno, tu su neizostavni dokumentarni filmovi, kao i najbolji igrani filmovi svetskih i evropskih produkcija. Ali ono na šta smo najviše ponosni jeste domaći serijski program - tri potpuno nove domaće serije i dve nove sezone već popularnih serija", rekla je Duška Vučinić, šef službe za odnose sa javnošću RTS-a.

Prvi dragulj koji nas očekuje je mini serija „Delirijum tremens". Nakon velikog uspeha pozorišne predstave i filma, gledaoci RTS-a moći će da uživaju u 4 epizode ove mini serije za vikend 21. i 22, kao i 28. i 29. septembra, od 21.00 na RTS 1. Serija „Delirijum tremens" predstavlja posvetu glumačkoj umetnosti i svojevrstan omaž autora Gorana Markovića glumcu Predragu Ejdusu koji je godinama glumio ulogu Dagija u pozorišnoj predstavi „Delirijum tremens".

Posebna poslastica za sve filmske sladokusce ove jeseni biće serija „Grupa", koju RTS emituje sredinom oktobra. Napeta, uzbudljiva i strastvena serija, pravi je emotivni triler i nešto što je nedostajalo na našim TV ekranima. Ova serija otkriće nam to kako je grupa tinejdžera sa Dorćola povezana sa ubistvom poznatog beogradskog kriminalca i zbog čega je njihova priča postala opsesija inspektora trećeg odeljenja policije - Dragana Gage Miletića. Kroz njegov pokušaj da rasvetli ovaj zločin, dobijamo jedinstven pogled u živote njegovih kolega u stanici, biznismena osumnjičenih za ilegalne poslove, ali i maloletnika koje su sitni dilerski poslovi uvukli u mnogo opasniju igru. Vrhunsku glumačku postavu čine Igor Benčina, Filip Đurić, Denis Murić, Ivana Zečević, Marko Milivojev-Mili, Milica Mima Trifunović, Tijana Marković, Pavle Mensur, Jasna Đuričić, Nela Mihajlović, Vojin Ćetković i Branka Katić.

Producenti Bojana i Bojan Maljević odlučili su da udruže snage sa vrhunskim glumcima kao što su Dragan Mićanović i Nada Šargin, ali i sa Goranom Gajićem, režiserom koji živi u Los Anđelesu, srcu filmske industrije, a koji u Srbiji nije radio serijski program još od sada već kultne serije „Vratiće se rode". Ove jeseni, imaćemo tu sreću da na RTS-u pratimo jednu nesvakidašnju i svežu priču, okrenutu legendama i porodičnim odnosima i sa elementima mistike, kakva dugo nije postojala u domaćoj produkciji. Da li je istinita legenda o moru koje uzima žrtve? Da li su za sva dešavanja kriva samo dva kamena sa istim znakom, ili se razlozi kriju među ljudima i njihovim tajnama? To su pitanja na koja ćete naći odgovore u seriji „Dug moru", čije emitovanje kreće na RTS 1 početkom oktobra.

Ali to nije jedina morska priča koja će u nama probuditi žal za morem. Ove jeseni, čeka nas i premijera druge sezone „Bisera Bojane". Reditelj Milan Karadžić gledaocima je poručio: „Može se očekivati još mnogo žešće priče, sa još mnogo novih likova, dobre ljubavne priče, dobrih melodramskih obrta, dobre krimi radnje". Emitovanje druge sezone „Bisera Bojane" počinje premijerno 2. novembra na RTS 1, a do tada ćemo se podsetiti prve sezone ove serije, koju možete pratiti svake subote od 5. oktobra, u 21.00.

Sve ljubitelje dogodovština braće Stavrić obradovaće vest da se njihovi omiljeni likovi vraćaju na male ekrane. Tihomir Stanić, Mira Banjac, Anita Mančić, Radoš Bajić, Boris Milivojević i mnogi drugi čuveni srpski glumci doneće nam mnogo zdravog humora i razbibrige, ali nas istovremeno i naterati da se zapitamo nad važnim životnim pitanjima u drugoj sezoni serije „Psi laju, vetar nosi", koja će se premijerno naći na Prvom programu RTS-a od 5. oktobra u 20.00.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару