„Gold Logi“ Karlu Stefanoviću

Australijska TV nagrada „Gold Logi“, koja se svake godine dodeljuje najpopularnijoj ličnosti sa malog ekrana, pripala je televizijskom novinaru srpskog porekla, Karlu Stefanoviću. Australisjki mediji kažu da Stefanović ima brži jezik od pameti.

Televizijski novinar srpskog porekla Karl Stefanović, voditelj jutarnjeg programa „Tudej" na TV mreži Devet, početkom maja je dobio nagradu „Gold Logi", za najpopularniju ličnost sa malog ekrana. Iako je izbor iznenadio kladioničare i favorita za prestižnu nagradu, glumicu Rebeku Gigbni, Stefanoviću je pripalo još jedno priznanje - za najboljeg voditelja.

Nagrađeni smatra da je pobedio zahvaljujući tome što su ga gledaoci prošle godine često viđali na malom ekranu. Bio je ključna ličnost u medijskom pokrivanju poplava u Kvinslendu, zemljotresa na Novom Zelandu, cunamija u Japanu. Ipak, Stefanović kaže da nije očekivao da će njegov rad biti nagrađen na ovakav način. Na dodelu nagrada, u melburnskom Kraun kazinu, stigao je pravo iz aviona jer je za svoju firmu prenosio venčanje princa Vilijema i Kejt Midlton u Londonu.

Prilikom dodele priznanja, Karl je rekao da je njegova supruga odustala od televizijske karijere i svog vlastitog posla na ABC, da bi on mogao da radi, a ona se brine o deci. Zahvaljujući se majci, Stefanović je rekao da „ona ima divnu dušu..." i "pozadinu koja je zaslužna za njegov uspeh". Zahvalio se i „velikom momku, tati, za njegovu naslednu ćelavost". Njegov brat Piter, novinar iste mreže i dopisnik iz Evrope, takođe je bio na proglašenju.

Za ovogodišnji izbor tvrdi se da je „najkontroverzniji", u 53 godine dugom istorijatu dodele TV nagrada. Zanimljivo je da nagrade ove godine ne prate brojke o gledanosti pojedinih emisija.

Stefanović je poznat po „slobodnijem izražavanju", i sam kaže da „često ne može da postavi granicu između misli i jezika, pa izađe i nešto što ne bi trebalo". Inače, rođen je pre 36 godina u Rokhemptonu, u Kvinslendu. Sa Kasandrom je u braku već 16 godina, a imaju troje dece. Magazini za žene vole da pišu o njegovoj familiji, jer ih smatraju veoma srećnom porodicom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару