Читај ми!

Srpski radio "Mladost" proslavlja 24 godine rada

Članovi redakcije srpskog radija "Mladost" iz Araua obelažavaju svoj značajni jubilej - 24 godine emitovanja na srpskom jeziku.

Pre tačno dvadeset pet godina, odnosno 1. aprila 1997. godine, emitovana je prva srpska radio-emisija sa švajcarskog radija kanala "K" u Arauu.

Grupa entuzijasta, u želji da se i srpska reč čuje, svih ovih minulih godina radi u interesu srpske populacije koja živi i radi u rasejanju, čuvajući srpsku reč, jezik i bogatu kulturnu baštinu. Redovno, svakog četvrtka, u terminu od 20 do 21 sat, na frekvenciji 94,9 megaherca donosi nove informacije iz oblasti javnog i društvenog života.

"Promovišući srpsku kulturu i tradiciju, ali i potrebu da se uključimo u multimedijalne i multikulturalne tokove, prihvatili smo se ovog značajnog i odgovornog posla da sa mnogo patriotizma i ljubavi prema svom rodu, bez ikakve materijalne nadoknade realizujemo veliki broj časova "živog" programa.

Radio "Mladost" se posebno ponosi velikim brojem gostiju, koji su učestvovali u našim emisijama, počev od predstavnika klubova, KUD-ova, diplomata, pesnika, glumaca, pevača, sportista i mnogih drugih. Poseban prostor izdvajamo za decu, roditelje i profesore Dopunske nastave na srpskom jeziku, sa željom da se ovaj važan segment obrazovanja populariše i okupi što veći broj naše dece, nauči ih maternjem jeziku i razvije ljubav prema otadžbini", kaže Anđelka Krasojević glavni i odgovorni urednik ovog srpskog glasila i dodaje da je godinama srpskom radiju "Mladost" iz Araua zaštitni znak najavna numera "Svilen konac" i odjavna špica muzička numera "Nizamski rastanak".

"Ponosni smo na značajni jubilej i postojanje našeg radija, kao i želji da on traje još mnogo godina, ali i da ga preuzmu mlađe generacije i sačuvaju od zaborava, nadam se i očekujem da tako i bude", naglašava Anđelka i podseća uvažene slušaoce da je njihov uređivački tim na samom početku rada, već naredne 1998. godine proglašen najboljim u konkurenciji od 22 strane redakcije Kanala "K", te bi se i ovoga puta zahvalila svima onima koji su dali doprinos emisijama, u svim prethodnim godinama, kako bi bile zanimljive i saržajne, ali i njihovim dragim slušaocima koji su bili uz njih i svojim pohvalama, ali i dobonamernim kritikama, doprineli da emisije budu što bolje, zanimljivije i kvalitetnije.

Prvi urednik radija „Mladost" bio je pokojni Milan Šmitran koga se uvek rado i sa pijetetom sećaju, objašnjava glavna urednica ovog radija.

Članovi redakcije danas su: Danijela Glišić, Zoran Mihajlović-Hari i Anđelka Krasojević, pomažu i čitaju uvodnu špicu na srpskom Marica Stanišić i na nemačkom Relja Glišić.

I za kraj, tvrdi naša sagovornica, da s pravom mogu posle svih ovih godina, pregornog rada zaključiti da su čuvali i sačuvali srpsku reč na švajcarskom medijskom nebu.

 

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару