Читај ми!

Ana Krstajić

Ana Krstajić je kompozitor rodom iz Beograda. Magistrirala je na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu, na odseku Kompozicija u klasi prof. Isidore Žebeljan i na odseku za primenjenu muziku na Berkli Muzičkom Koledžu.

 Pored koncertne autorske muzike, Ana Krstajić aktivno deluje u oblasti primenjene muzike kao kompozitor i orkestrator. Njen rad se može čuti u TV serijama Besa, Žmurke, Tajkun kao i u filmovima reditelja Slobodana Ivetića, Nikole Polića, Gorana Nikolića, Aleksandra Hadži-Đurovića i drugih, video igrama naše kompanije Nordeus i u pozorištima kao što su Narodno Pozorište u Beogradu, Somboru, Vranju, Subotici i dr.

Neke od značajnih nagrada koje je osvojila su Prva Nagrada na internacionalnom takmičenju kompozitora „Women's Works" (Ithaca, NY), Druga Nagrada na internacionalnom takmičenju kompozitora De Bach au Jazz" u Parizu, Počasna Nagrada na Soundtrack Cologne festivalu u Kelnu i Indie Film Music Contestu u Berlinu kao i plasman u finale takmičenja Film Music Contest u Slovačkoj, Original Soundtrack Challenge u Francuskoj i Kaleidoscope takmičenju kompozitora u Los Anđelesu. Nedavno je dobila svoje prvo internacionalno priznanje kao filmski kompozitor osvojivši nagradu Hollywood Music in Media Awards (Los Angeles). Jedna je od 6 žena odabranih iz celog sveta za učestvovanje u mentorship programu Alliance for Women Film Composers (Los Angeles) i jedna od 10 kompozitora na svetu odabranih za osmomesečnu seriju mentorstva u Njujorku u organizaciji Society of Composers and Lyricist, u okviru koga će raditi sa holivudskim kompozitorima.

Stipendista je Operosa Intensive programa za mlade talente i izabrana za jednu od mladih heroja Srbije Youth Heroes u organizaciji Exit festivala. Pobedila je na svetskom takmičenju iz filmske muzike ScoreLive i kao nagradu dobila stipendiju za letnji kamp filmske muzike u Madridu. Trenutno radi kao jedan od kompozitora za animiranu seriju Puffins Impossible e koja se emituje na Apple TV-u. Ana Krstajić je kulturni ambasador platforme Srbija Stvara.

Autorka i urednica serijala Ljubica Krminac.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи