Читај ми!

Božanstvena srpska šljivovica

Majstori koji se godinama bave proizvodnjom ovog čuvenog pića kažu da ukus rakije pre svega zavisi od zemlje na kojoj stablo šljive raste i recepta po kojem se pravi.

Записи с предумишљајем

Autor:
Милутин Дедић

Људи, њихова дела и трагови које су оставили, од најранијих дана привлачили су пажњу аутора емисије „Записи са предумишљајем“, сликара Милутина Дедића. Овај наш познати сликар с временом је све више увиђао важност трагова минулих времена, чак и онда када су митови и легенде надмашивали историјске чињенице. У жељи да свеобухватније сагледа људе и њихова дела, аутор је, поред проучавања одговарајуће литературе и архивске грађе, своја истраживања поткрепио и путовањима, са којих нам доноси аутентичне, занимљиве приче. [ детаљније ]

Iako se nastanak rakije vezuje za XIII i XIV vek, u Srbiji počinje intezivno da se proizvodi tek u XIX veku. U našoj zemlji se proizvode i mnoge druge vrste rakija, ali se pravom domaćom ipak smatra šljivovica, kojoj smo posvetili današnji zapis.

Autor: Milutin Dedić

(repriza)    

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом