Читај ми!

Vladan Radača

Gost 553. emisije je fudbaler Vladan Radača, jedan od najboljih jugoslovenskih golmana 80-ih. Član je generacije Rada koja se 1987. plasirala u Prvu saveznu ligu. Tokom četiri godine za „građevinare“ je branio na 132 uzastopne prvenstvene utakmice. Bio je golman više domaćih klubova, i svih nacionalnih selekcija, od amaterske, preko olimpijske do A tima. Branio je i za turski Samsunsport u kom je tri sezone bio i kapiten. Dugogodišnji je trener golmana.

U emisiji će između ostalog govoriti: kako je postao golman? O trenerima koji su najviše uticali na njegovu golmansku karijeru i svom idolu Milutinu Šoškiću. Kako je u 17-oj godini debitovao u prvom timu Radničkog iz Svilajnca? O zajedništvu njegove generacije fudbalera Rada, kao i plasmanu „građevinara“ u Prvu saveznu ligu u proleće 1987. O debitanstkoj utakmici u državnom timu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Engleske iste godine. O karijeri u tuskom Samsunsporu i odnosu prema njemu i njegovoj porodici u vreme raspada nekadašnje Jugoslavije. Šta se dogodilo sa dresom koji je dobio na poklon od čuvenog golmana Dragana Pantelića? O Mlađi Stojanoviću koji mu je na svakoj utakmici dao gol. Zašto nije postao član Partizana?

Autor Miroslav Nešić.

 Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи