Читај ми!

Donose li Lajčak i Eskobar rešenje za smirivanje tenzija na severu Kosova?

Sedam dana od najozbiljnije eskalacije napetosti na severu Kosova i Metohije u poslednih nekoliko godina, u Beograd i Prištinu stižu evropski i američki izaslanici, Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar. Prethodnog vikenda svedočili smo žestokom diplomatskom pritisku Zapada na Albina Kurtija da povuče specijalne policijske snage sa severa pokrajine i da novoizabrani predsednici opština, kojima građani ne priznaju legitimitet, napuste objekte lokalnih samouprava. Jedan od predloga za prevazilaženje krize je i održavanje novih lokalnih izbora u Sverenoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku. Najnoviju krizu na Kosovu i šanse da se dve strane vrate dijalogu komentariše potpredsednica Centra za spoljnu politiku Suzana Grubješić.

Pored svih izazova koje sa sobom nosi kupovina nekretnine na našem turbulentnom tržuštu, advokati napominju da kupci treba dodatno da obrate pažnju na to da li objekat koji žele da kupe ima neki od takozvanih „tereta“. Često se kao teret na nekretnini pojavljuje upisano pravo plodouživanja. Šta tačno znači ovaj pojam i da li upisano pravo plodouživanja ometa prodaju nekretnine? Za objašnjenja ćemo pitati Nikolu Čobića, posrednika u prodaji i zakupu nepokretnosti.

Nedavno je pokrenuta mlekomap.com platforma na kojoj prodaju proizvoda mogu besplatno da oglase mali proizvođači mleka i mlečnih prerađevina. Kako je navedeno, platforma je nastala kao odgovor na krizu u kojoj se nalazi domaća poljoprivreda. Ova neprofitna platforma je zamišljena kao žute strane odnosno vid malih oglasa. Šta konkretno mogu da očekuju mala poljoprivredna gazdinstva a šta kupci reći će nam jedan od pokretača mlekomape Miloš Jovanov iz Greenfriends systems.

Građani Crne Gore glasaće 11. juna na vanrednim parlamentarnim izborima, čime će zaokružiti jedinstven ciklus od čak tri izborna procesa za manje od devet meseci. Kao i na lokalnim u oktobru prošle, te predsedničkim u aprilu ove godine, i na junskim izborima očekuje se relativna pobeda Pokreta „Evropa sad“, čiji je kandidat Jakov Milatović nedavno postao novi predsednik Crne Gore. Kako komentariše očekivanje struke i javnosti da je gotovo izvesno da DPS neće biti u narednoj vladi, da će lider PES Milojko Spajić biti novi premijer, a taj pokret okosnica nove vlade, pitamo glavnog urednika RTV Nikšić Nikolu Markovića.

Sa vama, Jelena Vidić

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару