Читај ми!

Evroliga - za manje briga

Večerašnjim utakmicama počinje drugi krug takmičenja u Evroligi, a posle 17 odigranih kola elitno evropsko takmičenje izjednačenije je i uzbudljivije nego ikada pre. Gužva je na vrhu tabele, a i na sredini, gde će se za plasman u četvrtfinale ravnopravno boriti i predstavnici Srbije – Crvena zvezda i Partizan. Svaka pobeda u elitnom takmičenju mnogo znači, donosi manje briga, pa košarkaši Zvezde, predvođeni trenerom Duškom Ivanovićem, bez pardona dočekuju igrače kraljevskog kluba. Iako se drugoplasirani Real u većini mečeva smatra favoritom u najvećem evropskom nadmetanju, crveno-beli očekuju da će nastaviti odličnu seriju igara i pobeda u gostima. Utakmica Crvene zvezde i Real Madrida u Beogradu, u dvorani Aleksandar Nikolić, počinje u 19 časova. Sutra, u istom takmičenju, Partizan gostuje ekipi Makabija u Tel Avivu.

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove i Uba sutra igraju prvu utakmicu osmone finala Kupa izazivača, revanš susret na programu je za sedam dana. Ekipa koju predvodi Jovo Caković pripremala se za ovaj dvomeč treninzima i utakmicom sa rumunskom Albom, za koju igra i nekoliko reprezentativki Srbije. Zabeležile su Sremice pobedu u jedinom međusobnom meču u pet setova, održale su i dva zajednička treninga sa igračicama iz komšiluka. Razumljivo, od sutrašnjeg duela očekuju najviše, žele pobedu, kako bi još jednom potvrdile fascinantan utisak o igrama u domaćem šampionatu. Prvi meč igra se sutra od 18 časova u Staroj  Pazovi. U `Sportskom žurnalu` razgovaramo sa kapitenom Jedinstva, mladom reprezentativkom Isidorom Kockarević.

Trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić, uoči sutrašnjeg gostovanja Marseju,  izjavio je da respektuje rivala, ali i da očekuje trijumf u meču sa francuskim timom u petom kolu grupe B Lige šampiona. Novobeograđani su lideri u grupi B, kao jedina neporažena ekipa sa 10 bodova, dok je francuski predstavnik na petom mestu sa četiri. "Na ovom meču nećemo moći da računamo na braću Rašović, Strahinju i Viktora. Strahinja polako izlazi iz povrede ramena, dok je Viktor bio bolestan, ali nadam se da će oni uskoro biti potpuno spremni. Očekuje nas teško gostovanje, ali ako budemo na našem maksimumu- možemo da se nadamo osvajanju nova tri boda", konstatovao je Gocić. Slično razmišlja i kapiten Novobeograđana Dušan Mandić. 

Tim Denvera nadigrao je Lejkerse sa 122:109 na svom terenu predvođen odličnim igrama srpskog centra Nikole Jokića i Džamala Marija. Somborac je i ovu utakmicu završio sa novim 87. trostrukim dvocifrenim učinkom u karijeri. Od samog početka meča Denver je odličnom timskom igrom preuzeo inicijativu i uvećavao vođstvo, a Lejkersi su uspeli samo u finišu da pruže ravnopravniji otpor, tek toliko da smanje prednost domaćina ispod 20 poena. Denver je, prekinuvši niz Lejkersa, ostvario 27. pobedu i osigurao šanse u nadmetanju sa Memfisom za prvo mesto na tabeli Zapadne konferencije. 

Novosađanka Larisa Šaša je protekle godine, braneći boje Srpske asocijacije tajlandskog boksa, uspešno zakoračila na međunarodnu scenu. Na internacionalnom seniorskom kupu u Antaliji osvojila je srebrno odličje, dok je u Ptuju bila zlatna. Tajlandski boks  je tradicionalna tajlandska borilačka veština u kojoj se šake, laktovi, kolena i bosa stopala koriste za udarce. Tajlandski boks najviše je zastupljen u azijskim državama. U našoj zemlji ima sve više pristalica što je rezultiralo i formiranjem naše nacionalne, Srpske asocijacije tajlandskog boksa. Ove godine, najverovatnije u Novom Sadu 4. marta, biće održano državno prvenstvo u tajlandskom boksu, zatim Otvoreno prvenstvo Srbije, Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Svetsko prvenstvo u Bangkoku. Larisa ne samo da ima dobre rezultate, već i neophodno internacionalno iskustvo za predstojeća evropska i svetska takmičenja. Vredno radi sa svojim trenerom Slavišom Janjošem i u toku ove takmičarske sezone očekujee još bolje rezultate.

Sutra počinje Svetsko prvenstvo za rukometaše, utakmicom između domaćina Poljske i Francuske, mečevi će se igrati svakodnevno do 29. januara, kada je na programu finale. Srbija je u grupi E, rivali će joj biti Alžir, Nemačka i Katar, od 13. do 17.januara, tri najbolje plasirane ekipe idu u drugi krug. Branilac titule je selekcija Danske, očekuje se da će i ovoga puta među favoritima biti neka od skandinavskih zemalja, mišljenje je našeg sagovornika, rukometnog trenera Daniela Petkovića, iza koga sa godine uspeha sa Obilićem i Kikindom, pre neki dan je preuzeo ženski rukometni klub Mladost iz Nove Pazove. Petković veruje u izabranike Tonija Đerone, smarta da je vreme da momci pokažu da imaju kvalitet. 

Šokantna vest stiže sa severa Srbije, iz Spartaka. Ono što nije, u više navrata, pošlo za rukom Crvenom zvedom, jeste golubovima iz Bačke: dosadašnji fudbaler Šerifa Edmund Ado, potpisao je ugovor sa ovim klubom do juna 2025. godine. Ado (22) igra na poziciji veznog fudbalera, a profesionalnu karijeru počeo je 2019. godine u slovačkoj Senici. Potom je 2021. prešao u Šerif, a za reprezentaciju Gane odigrao je osam utakmica. Edmund Ado kaže da je zadovoljan prijemom u novom klubu. 

O ovim i drugim vestima iz domaćeg i međunarodnog sporta slušajte tokom popodneva u našem redovnom `Sportskom žurnalu`. Na programu Radio Beograda 1 saznajte ono o čemu će novine pisati sutra. U realizaciji emisije učestvuju Miloš Panić i Bojana Tufegdžić.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару